Insikter & kunskap

Insikter & kunskaper för inspiration och utveckling.

Hitta rätt kunskap

Ta del av vår mångåriga kunskap inom HR, utveckling, ledarskap, medarbetarskap och mycket mer. Ju mer du vet, desto mer välgrundade beslut kan du fatta. Att veta när man vet något och när man inte vet något – det är kunskap. Se därför till att ofta besöka vår kunskapsbank här, det lönar sig.

Dela gärna vidare om du gillar det du ser!

Filtrera


Events

Webbinarium 24 sep 2021 | Så uppfyller du Arbetsmiljöverkets nya föreskrift om Arbetsanpassning!

Den första juni i år kom Arbetsmiljöverket med en ny föreskrift om arbetsgivarens ansvar avseende arbetsanpassning. Vad innebär egentligen föreskriften och hur påverkar den dig som arbetar med HR och ledarskap? 
Boka här
Blogg

Hur bygger du en framgångsrik organisationskultur – 5 steg att komma igång!

Organisationskultur har studerats sedan 50-talet, men som begrepp fick det stort genomslag först när det dök upp under 80-talet då Japan hade stor ekonomisk framgång. Man trodde att det hade att göra med organisationskulturskaraktärer som Japans framgångsrika organisationer hade. Frågan är hur vi tar oss an detta arbete som handlar om människorna i din organisation?
Läs mer här
Blogg

Dåligt ledarskap – vad kännetecknar en dålig chef?

Har du någon gång upplevt en destruktiv chef? Den frågan inleder Maria Fors Brandebo ofta sina föreläsningar med. Än så länge är det väldigt få som inte räckt upp handen. Maria är forskare på Försvarshögskolan och har studerat destruktivt ledarskap i över 10 år. Maria är även medförfattare till boken ”Destruktivt ledarskap”. Men vad kännetecknar egentligen ett dåligt ledarskap?
Läs mer här
Events

Webbinarium 20 oktober 2021 | The Social Enterprise och hållbarhet

Hållbarhet och sustainability är begrepp som idag används för att driva affärsutveckling som gynnar både företag och samhället. I det här arbetet kan HR välja att spela en avgörande roll och skapa värde snabbare för företaget. Men vad exakt är det HR behöver göra för att driva på arbetet framåt? 
Boka här
Blogg

Minska sjukfrånvaro med rätt ledarskap och HR

Om ett företag med 500 anställda skulle sänka sjukfrånvaron från sex till fem procent minskar kostnaden med ca 3,5 MKR per år enligt undersökningar. Att undgå sjukfrånvaro är såklart omöjligt. Men hur mycket pengar förloras varje år på grund av sjukfrånvaro som hade kunnat hindras?
Läs mer här
Blogg

Vad vill Arbetsmiljöverket säga med den nya AFS:en?

Jag tror att Arbetsmiljöverket genom den nya AFS:en om Arbetsanpassning försöker säga oss något viktigt. Visst, visst, arbetsanpassning ÄR viktigt och det ska vi beröra, men det är också något annat. Vi återkommer till det, men först, låt oss titta på vad den nya AFS:en egentligen handlar om.
Läs mer här
Blogg

Gör svåra samtal lättare – 5 tips till dig som chef!

De flesta chefer har någon gång varit i en situation där de haft en medarbetare som missköter sig. Jag har flertalet gånger mött chefer som uppgivet berättar att det gått för långt, och får frågan hur de ska hantera situationen. Första steget är att prata med medarbetaren, vilket i detta läge kan kallas ett svårt samtal. Vad är då viktigt för att komma vidare med dessa så ofta ”svåra samtal”?
Läs mer här
Events

Webbinarium 14 september 2021 | Så lyckas du med digital onboarding!

Hur bra är din organisation på onboarding? Undersökningar visar att de flesta bolag faktiskt är riktigt dåliga! (Endast 12 % är nöjda med sin onboardingprocess enligt undersökning från Gallup). Många bolag vet samtidigt att en bra onboardingprocess är avgörande för medarbetarens motivation, engagemang och inte minst effektivitet.
Boka här

Häng med på vår VIP-lista!

Vill du få en update när vi fyller på med nytt innehåll, såsom events, bloggar, guider eller spännande poddavsnitt? Då ska du fylla i dina uppgifter här så skickar vi dig ett mail när det finns nytt innehåll för dig!

Kontakt

Har du några frågor kring våra tjänster eller hur vi jobbar?
Tveka inte att höra av dig till oss. Vi hjälper dig gärna.

Nyfiken på oss och hur vi kan hjälpa dig?

Fyll i dina uppgifter så tar vi ett förutsättningslöst samtal!