Insikter & kunskap

Insikter & kunskaper för inspiration och utveckling.

Hitta rätt kunskap

Ta del av vår mångåriga kunskap inom HR, utveckling, ledarskap, medarbetarskap och mycket mer. Ju mer du vet, desto mer välgrundade beslut kan du fatta. Att veta när man vet något och när man inte vet något – det är kunskap. Se därför till att ofta besöka vår kunskapsbank här, det lönar sig.

Dela gärna vidare om du gillar det du ser!

Filtrera


Blogg

Motivera och Inspirera medarbetare

Under det här år har man helt klart kunnat fråga sig vad som motiverar och inspirerar! Jag har fått samma fråga av chefer jag möter i olika sammanhang. Hur ska jag få alla med mig när det ser ut som det gör och hur blir det när vi kommer tillbaka? Ska vi börja om då? 
Läs mer
Blogg

Arbetsplatsens utformning – AFS 2020:1 Vad betyder det för dig som arbetsgivare?

I och med det nya året kommer också en rad nya regleringar. Arbetsmiljöverket har bidragit med en ny AFS 2020:1 - Arbetsplatsens utformning. Det här är en omfattande AFS, som också ersätter ett flertal andra AFSar.
Läs mer
Blogg

Ny undersökning visar att distansarbete bidrar till effektivare möten men sociala kontakter utmaning

Årets nya pulsmätning om distansarbete visar att många anser att möjligheten att bli mer produktiv/effektiv är viktig (51%). Den största fördelen är att slippa pendla (60%).
Läs mer
Blogg

Vad är HR och varför bör du jobba med det?

HR är en förkortning av personalavdelningen som kallas Human Resources. Ibland även kallat HRM som betyder Human Resources Management. Detta är ett uttryck som idag är vedertaget och som ersatt de tidigar begreppet personalavdelning inom företag och organisationer.
Läs mer
Events

Webbinarium 24 mars 2021 | Lär dig allt om Brave Worklife

Under detta webbinarium lär vi dig mer om Brave Worklife, hur det fungerar i praktiken och hur du med enkla verktyg kan tillämpa det på din arbetsplats. Du får också du möjlighet att diskutera i mindre grupper vad ett modigt arbetsliv innebär för dig.
Boka här
Blogg

Så väljer du rätt system när du digitaliserar HR

Att digitalisera HR har aldrig varit mer aktuellt. Under 2020 tvingades många företag ta stora kliv och forcera fram nya processer och rutiner när deras medarbetare plötsligt blev tvungna att arbeta hemifrån. Många företag har klarat omställning bra men det har också visat på sårbarheter och framtida utmaningar. Som till exempel vilka system man som företag använder.
Läs mer
Blogg

Triple bottom line – Hur arbetar du med social hållbarhet?

Just nu pågår hos de allra flesta verksamheter ett arbete med att sammanställa årsredovisningen för 2020. Större bolag har sedan några år tillbaka även en skyldighet att upprätta en Hållbarhetsrapport i samband med denna.
Läs mer
Blogg

Utveckla din Emotionella Intelligens

Känslor är involverade i allt vi gör; i varje handling och beslut. Om vi är medvetna och känner till det så använder vi våra tankar för att kunna hantera våra känslor på ett effektivt och konstruktivt sätt. Om vi tvärtom låter känslorna styra och ta över våra handlingar, beteenden och beslut kan det leda till konflikter, missförstånd och en känsla av att inte ha kontroll över olika situationer i livet.
Läs mer

Häng med på vår VIP-lista!

Vill du få en update när vi fyller på med nytt innehåll, såsom events, bloggar, guider eller spännande poddavsnitt? Då ska du fylla i dina uppgifter här så skickar vi dig ett mail när det finns nytt innehåll för dig!

Kontakt

Har du några frågor kring våra tjänster eller hur vi jobbar?
Tveka inte att höra av dig till oss. Vi hjälper dig gärna.

Nyfiken på oss och hur vi kan hjälpa dig?

Fyll i dina uppgifter så tar vi ett förutsättningslöst samtal!