Insikter & kunskap

Insikter & kunskaper för inspiration och utveckling.

Hitta rätt kunskap

Låt oss inspirera dig inom HR, utveckling, ledarskap, medarbetarskap och mycket mer. Ju mer du vet, desto mer välgrundade beslut kan du fatta. Att veta när man vet något och när man inte vet något – det är kunskap.

Dela gärna vidare om du gillar det du ser!

Filtrera


Blogg

Ledarskap – nu och i framtiden | Del 2

Ledarskap är ständigt högaktuellt. Historien visar på att ledarskap utvecklas i takt med världens och mänsklighetens utveckling. I första delen av den här bloggen presenterade jag de tre områdena inom ledarskap som de flesta av respondenterna i Wise Consultings undersökning såg sin spåkula. I den här delen blickar jag ännu längre fram och djupare in i spåkulan, vad ser vi då?
Läs mer
Blogg

Ledarskap – nu och i framtiden | Del 1

I september månad tog vi på Wise Consulting tempen på HR-Sverige. Vi skickade ut en survey till vårt kontaktnät på 15 000 personer, det resulterade i 707 svarande som sedan sammanställdes till en rapport. En fråga som ställdes i vår undersökning var Vad ser du i spåkulan kopplat till ledarskap?
Läs mer
Blogg

Att leda en mångkulturell organisation mot tillväxt

Flera forskare anser att organisationer som präglas av mångfald har lättare att anpassa sig till förändring, bättre förmåga att lösa problem och högre grad kreativitet. Samtidigt menar många att mångfald orsakar konflikter. Denna dubbla effekt av mångfald tyder på att det finns yttre faktorer som påverkar resultatet av heterogena arbetsgrupper.
Läs mer
Blogg

Så blir du en bättre chef – 4 viktiga tips!

Redan i några år har kurser om distansledarskap varit på tapeten och i våras smällde det till rejält. Allt skulle ske på distans, även ledarskapet. Jag minns ändå att jag någonstans i april stannade upp och tänkte; vad har egentligen förändrats för mig? Är ledarskap så annorlunda nu än annars?
Läs mer
Blogg

Behov av ny kompetens – satsa på upskill och reskill!

Kompetensbristen idag är enorm och den ständiga teknikutvecklingen och digitaliseringen kräver nya och ständigt förändrade kompetenser. Att kompetensutveckla medarbetarna blir därför avgörande för organisationens överlevnad och för att fortsatt vara konkurrenskraftiga.
Läs mer
Wise paper

Rapport | Tempen på HR-Sverige 2020

Under hösten 2020 tog Wise Consulting tempen på HR-Sverige i en ​undersökning, kopplad till utbrottet av Covid-19. I denna rapport kan du ta del av ​svaren och våra reflektioner hur situationen påverkat HR-funktionen.
Läs mer här
Blogg

Kollektiv intelligens – vi blir bättre tillsammans

Att olika arbetsgrupper fungerar olika bra har nog de flesta erfarenhet av men vad beror det på egentligen? Spelar våra olika personligheter och gruppsammansättningen sett till detta någon roll? Nej, forskning visar istället att det är gruppens kollektiva intelligens som starkt bidrar till dess framgång.
Läs mer
Blogg

Kan en kulturförflyttning leda till lönsamhet?

Medarbetare idag drivs allt mer av sina värderingar. Det räcker inte längre med en hög lön, extra semesterdagar eller en julbonus. Efter Corona blev det ett faktum att det dessutom är än mer tydligt att medarbetare söker och behöver meningsfullhet och sammanhang.
Läs mer

Missa inte kommande insikter & kunskap

Vill du få en update när vi fyller på med nytt innehåll, såsom events, bloggar, guider eller spännande poddavsnitt? Då ska du fylla i dina uppgifter här så skickar vi dig ett mail när det finns nytt innehåll för dig!

Kontakt

Har du några frågor kring våra tjänster eller hur vi jobbar?
Tveka inte att höra av dig till oss. Vi hjälper dig gärna.