Webinar

Prioritera och gör arbetsmiljöfrågorna viktiga igen – så får du arbetsmiljöarbetet att lyfta!

PASSERAT

Efter ett år med en oroande ökning av dödsolyckor och stress är det nu hög tid att agera. Välkommen att delta i vårt webinar för att ta del av konkreta verktyg och inspirerande idéer för att skapa en säker och hållbar arbetsmiljö, och för att lyfta ditt arbetsmiljöarbete till nästa nivå!


Arbetsmiljöåret 2023 har beskrivits som ett "dödens år", starkt präglat av en rekordhög siffra för dödsolyckor på arbetsplatserna: 65 stycken, den högsta sedan 2011. Lägg därtill att Arbetsmiljöverket rapporterar att närmare 800 personer varje år riskerar att förlora sina liv i förtid på grund av arbetsrelaterad stress. De alarmerande siffrorna väcker en kritisk fråga: Vad händer med vårt arbetsmiljöarbete?

Det är tid för handling. Den tragiska utvecklingen måste stoppas och vändas! I en tid då organisationer måste vara snabbrörliga och adaptiva krävs anpassade och effektiva arbetssätt samt verktyg som stöder oss i arbetsmiljöarbetet. Vad krävs för att få till det? Samtidigt tar de globala hållbarhetsmålen och EU:s CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) nu sikte på arbetsmiljöfrågorna vilket kommer att ställa nya krav på uppföljning och redovisning. Hur kan det få arbetsmiljöarbetet att lyfta och vilka möjligheter finns?

I det här webinariet kommer experter från Wise Consulting, Rebecka Johansson (HR-konsult) och Fredrik Färm (Head of People & Culture och konsult), att ifrågasätta gamla arbetsmiljösanningar, dela med sig av kunskap och erfarenhet samt ge dig inspiration och konkreta verktyg för att utveckla en säker och hållbar arbetsmiljö.

Under webinariet kommer vi att diskutera:

  • Vikten av att återupprätta arbetsmiljöarbetet - Varför har det blivit så här och varför är det av yttersta vikt för både individer och organisationer?
  • Arbetsmiljöarbete i det moderna och framtida arbetslivet - Vilka är våra utmaningar och vad behöver göras för att möta dem? Vi ger dig tips och konkreta verktyg som du kan tillämpa direkt i din verksamhet.
  • Arbetsmiljöverkets nya regelstruktur - 67 föreskrifter har slagits ihop till 15. Vi ger dig en översikt över förändringarna så att du har koll.
  • Så undviker du att arbetsmiljöarbetet blir slentrian! - Så kan du bryta mönster för att fånga väsentliga risker och lyfta ditt systematiska arbetsmiljöarbete till nästa nivå!

Webinaret är perfekt för dig som vill inspireras och få tips om hur du kan lyfta ditt arbetsmiljöarbete till nästa nivå.

Varmt välkommen!

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vill du få en up-date när vi fyller på med nytt innehåll, såsom events, bloggar, guider eller spännande poddavsnitt? Då ska du fylla i dina uppgifter här så skickar vi dig ett mail när det finns nytt innehåll!