Sveriges mest prestigefyllda pris inom HR!

Human Growth Award

Human Growth Award är en tävling där vi lyfter det mest innovativa och moderna HR-team som utvecklar och driver HR framåt.

Om Human Growth Award

Human Growth Award är Sveriges mest prestigefyllda pris inom HR. Priset instiftades 2017 och syftet är att inspirera och bidra till ett starkare, modigare och mer humant näringsliv. Utmärkelsen uppmärksammar och hyllar det HR-team i Sverige som bäst lyckats med att driva HR framåt under året genom nytänkande och innovation. Human Growth Award delas ut av Wise Consulting på uppdrag av Wise Group!


"Vi vill uppmuntra och uppmärksamma modiga, värdeskapande och inflytelserika HR-team som bidrar till framgångsrika företag, ett mänskligare arbetsliv och ett mer hållbart samhälle! Genom Human Growth Award skapar vi en årligen återkommande hyllning till framgångsrikt HR-arbete där man vågar tänka nytt och stort, som inspirerar oss alla"

Ingrid Höög, Koncern-VD Wise Group

Om priset

HR-branschen befinner sig likt många andra branscher i en stark förändring. För att spegla detta är årets nyhet i Human Growth Award att vi utser en vinnare i respektive kategori. Du nominerar det team som du vill uppmärksamma och sedan utser juryn vinnande team i varje kategori. På så sätt får vi möjlighet att uppmärksamma fler vassa och värdeskapande HR-team som också gjort fantastiskt arbete inom hållbarhet och kultur/ledarskap!

Vinnarna får medial uppmärksamhet och möjlighet till att stärka sitt varumärke. Alla nomineringar är välkomna, såväl ditt egna eller andra HR-team, både i det offentliga Sverige och i det privata näringslivet. Juryn är mycket erfaren och består av föregående års finalister tillsammans med representanter från Wise Consulting. Att sitta med i juryn är ett ärofyllt hedersuppdrag. Priset delas ut under en digital HR-gala som vi håller i november. Alla som brinner för HR är välkomna att närvara och fira.

Vi som delar ut priserna är Wise Consulting

Vi drivs av övertygelsen att varje organisations viktigaste tillgång är människorna i den. Med konsulter inom HR, organisationsutveckling och ledarskap hjälper vi organisationer, team och individer att frigöra den inneboende potentialen. Det ger resultat på sista raden.

Kategorier för 2023 års nominering är

VÄRDESKAPANDE OCH INNOVATIVT

Har en hög påverkan på organisationen och skapar värde genom att HR-arbetet är väl integrerat i verksamheten. Utmanar status quo, är nyfikna och prövar nya innovativa arbetssätt. Bidrar aktivt till att bygga lönsamma och framgångsrika verksamheter.

KULTUR SOM KONKURRENSKRAFT

Främjar en inkluderande kultur präglad av ständigt lärande, kompetensutveckling och högt engagemang. Med ett ledarskap som får människor att växa och där man tar tillvara på varandras styrkor och olikheter.

HÅLLBAR UTVECKLING

Arbetar integrerat och ambitiöst för att skapa
såväl hållbara medarbetare som en hållbar samhällsutveckling. Skapar engagemang, utvecklar kompetens och driver initiativ för att stötta såväl dagens som kommande generationers behov.

Så går det till

1

NOMINERINGEN
ÖPPNAR

2

15 TEAM UTSES
OCH FÅR SVARA PÅ
UPPFÖLJNINGSFRÅGOR

3

TOPP SEX INTERVJUAS AV JURYN

4

REFERENSTAGNING
AV FINALISTER

5

JURYN
ÖVERLÄGGER

6

VINNARTEAMEN
UTSES

Vidare till nästa steg

Av närmare 60 nomineringar tog sig 15 HR-team vidare till
nästa steg där teamen fick svara på uppföljningsfrågor.

Dessa team var:

Avalon Innovation, Sambla, BookBeat, Svenska Brasserier, Consid,
Kappahl, Hemnet, Svevia, TUI, Cary Group, Byggmax, Svenska Röda Korset,
Rusta, Capio St. Görans sjukhus och Duni Group

Vidare till finalen

I hård konkurrens har 6 team valts ut av juryn till finalen. 

Dessa team är:

BookBeat, Kappahl, Hemnet, TUI, Cary Group och Capio St. Görans sjukhus

Årets HR-team utses på Human Growth Award den 22 november 2023.

2023 års jury består av förra årets finalister

Svea Solar

Erik Martinson, VD
Hanna Mannberg, Global CHRO

Telavox

Tor Blomdell, VP Product

Telavox

Ramtin Jahangiri, Group VP HR

SOS Alarm

Amina Berg Wadsten, CHRO

SOS Alarm

Thomas Nohre, Affärschef

Se förra årets inspelade gala och ta del av inspirerande berättelser här!