Mentimeter | Årets HR-team 2020

Mentimeter

38 kvalificerade nomineringar mynnade efter en grundlig juryprocess ut i finalistteamen Fastighetsägarna Service, Mentimeter och Siemens.

2020 är ett år som utmanat alla och därför kändes det självklart för oss på Wise Group att fortsätta lyfta HR team som inspirerar. Gemensamt för årets tre finalistteam är att de tagit fasta på och hämtat kraft från teamets samlade kompetenser. Med fokuserat driv har teamen prioriterat att utforska modiga initiativ som skapar mervärde och engagemang utifrån respektive bolags förutsättningar, säger Nathalie Berthelius, HR-och kulturchef, Wise Group.

Årets jury bestod av 2019 års finalistteams ledare Paulina Ekvall (BillerudKorsnäs) och Hannah Schultz (ICA CoE Learning). Prisutdelningen i regi av Wise Group sändes digitalt från House of Wise med cirka 600 gäster, primärt med HR-bakgrund. – Sett till ”new ways of working” så utmanar det här teamets sammansättning i sig. De vill helhjärtat fokusera på kulturen och medarbetarupplevelsen; inte på mer traditionella HR-processer som är något de istället lägger ut på externa bolag som blir en förlängd arm till teamet. Med en egen kock för att skapa samhörighet på kontoret, tre veckors onboarding med tyngdpunkt på kulturen, en årlig-en-månads-offsite där hela kontoret byter geografisk plats med mera så sticker Mentimeters HR team ut hakan i både det lilla och stora.

Att jobba på Mentimeter ska vara en formativ och extraordinär upplevelse och under rekryteringsprocesserna djupdyker man i matchningsgrad med kärnvärderingarna. Med en psykologisk trygghet som motivation uppmuntras självledarskap skarpt och beslut tas närmast de som har insikt. Mentimeter som produkt används frekvent för att inhämta tankar och åsikter från medarbetarna.

Vi i juryn vill lyfta det helhjärtade engagemanget i att skapa en inkluderande arbetsplats, inte minst för alla medarbetare som flyttat till Sverige för sin anställning på Mentimeter. HR teamet främjar informella nätverk och stärker relationer för ökat engagemang, lycka och innovationsgrad. Dessutom bjuds familjer och vänner ofta in till de variationsrika eventen – för att skapa ännu fler kontaktytor, lyder juryns motivering.

Häng med på vår VIP-lista!

Vill du få en up-date när vi fyller på med nytt innehåll, såsom events, bloggar, guider eller spännande poddavsnitt? Då ska du fylla i dina uppgifter här så skickar vi dig ett mail när det finns nytt innehåll!