Svea Solar kammade hem vinsten i Human Growth Award 2022

Svea Solar

Juryn för Human Growth Award, som årligen delas ut av Wise Consulting, utnämner Svea Solars HR-team till Årets HR-team.

Över femtio kvalificerade nomineringar mynnade efter en grundlig juryprocess ut i finalistteamen Telavox, Svea Solar och SOS Alarm. Gemensamt för de tre finalistteamen i årets Human Growth Award är att de är otroligt handlingskraftiga, modiga och vågar pröva nya grepp. Kulturen är en given konkurrensfaktor och de har alla HR-strategin väl integrerad i både ledning, styrning och vardag, säger Fredrik Färm, ansvarig för Human Growth Award på Wise Consulting.

”Vi är såklart otroligt stolta, det här är en riktig laginsats och jag kan inte nog tacka alla stjärnor i mitt team på Svea Solar. Att vi också vågade ta steget med ett delat ledarskap mellan mig och vår VD Erik Martinson har varit ett sätt för oss att få upp HR allra högst på agendan. Nu ska vi såklart hålla i det här arbetet att både behålla och rekrytera runt 4 000 nya talanger kommande tre år, säger Hanna Mannberg, CHRO på Svea Solar.”

2022 års kriterier för nomineringen

Kultur som konkurrenskraft:
Främja en inkluderande kultur präglad av lärande, utveckling och engagemang. Där olikheter värdesätts högt.
Hållbar utveckling:
Utifrån verksamhetens förutsättningar ha fokus på hållbarhet. Skapa engagemang och driva initiativ som stöttar såväl dagens som kommande generationers behov.
Värdeskapande:
Aktivt bidra till att bygga lönsamma och framgångsrika verksamheter. Skapa goda mätbara resultat.

Årets jury bestod av 2021 års finalistteams ledare; Cecilia Eriksson (Tre), Lisa Eklöf (Atea) och Hanna Malmsten (GetAccept).

Juryns motivering lyder

Årets vinnare av Human Growth Award sticker ut genom sitt sätt att strategiskt utforma sitt HR-arbete utifrån de affärs- och verksamhetsutmaningar som föreligger. De har identifierat kraften i kulturen och gemensamma värderingar och HR ses som en självklar ledare för att möjliggöra tillväxt och lönsamhet. Genom att lyssna på och involvera sina medarbetare har de byggt en värdegrund som är lätt att förstå och forma beteenden utefter. HR fungerar som kunskapscenter och som stöd till varje ledare så att de fullt ut kan äga sitt kultur- och HR-arbete. Utifrån arbetet med målstyrningsmetoder och medarbetardata kan HR prioritera sina insatser där behoven är som störst med mycket god effekt på kund - och ledarskapsindex. Det är imponerande att se hur vision, mission, värdegrund och medarbetarebjudande hänger ihop och skapar en helhet med hög medvetenhet och genuint engagemang för att skapa såväl en hållbar värld, som hållbarhet i vardagen för medarbetare.

Prisutdelningen sändes digitalt med drygt 600 gäster.

Nina Knutson, Head of Growth Marketing & Attraction 

Häng med på vår VIP-lista!

Vill du få en up-date när vi fyller på med nytt innehåll, såsom events, bloggar, guider eller spännande poddavsnitt? Då ska du fylla i dina uppgifter här så skickar vi dig ett mail när det finns nytt innehåll!