PASSERAT

EUs nya lönetransperensdirektiv

Webinar 24 november kl. 8.00

Välkommen att delta på vårt webinar där vi kommer prata om EUs nya lönetransperensdirektiv. Den 24 april 2023 antogs EUs nya direktiv om ”Transparenta löner” som syftar till att sänka lönegapet mellan män och kvinnor (Gender Pay Gap: New rules on pay transparency). EU vill stärka tillämpningen av principen om lika lön för kvinnor och män för lika eller likvärdigt arbete.

 

Detta kommer att uppnås genom att arbetsgivare framöver förväntas öka öppenheten kring hur löner fastställs i sina företag. Denna förändring kommer också att innebära att arbetsgivare årligen måste rapportera statistik till EU om hur kvinnors lön är i förhållande till männens. För att möta de nya kraven, som börjar gälla 2026, kommer det krävas omfattande förändringar hos våra arbetsgivare.

Två erfarna experter inom området, Mia Alm och Ewa Bryme, kommer att dela med sig av sin kunskap och ge insikter om hur detta direktiv kommer att påverka oss. Maria Göthe, en senior konsult på Wise Consulting, kommer att leda och moderera samtalet.
 

Agenda:

  • Utforska EUs nya direktiv och dess betydelse för löner och "Pay Transparency."
  • Lär dig vilka krav som ställs på arbetsgivare enligt det nya direktivet.
  • Upptäck vikten av jobbarkitektur och lönestruktur för att följa direktivets krav.
  • Ta del av hur jobbarkitektur kan användas för att generera värdefull lönestatistik.

Om föreläsarna

Mia Alm och Ewa Bryme arbetar tillsammans under AB Reward Partner där AB står för Alm & Bryme.

Mia har en framstående karriär inom Compensation & Benefits och har tidigare varit drivande inom utvecklingen och implementeringen av jobbarkitektur på Sandvik. Ewa är för närvarande Head of Compensation & Benefits globalt på Scania och har framgångsrikt infört jobbarkitektur på hela företaget.

Båda har bred expertis inom Compensation & Benefits, inklusive att utforma ersättningsstrategier, Pay for Performance, lönekartläggning och marknadslönesättning. De har även varit aktiva inom utbildning av HR, chefer och medarbetare.
 
Missa inte chansen att ta del av detta kunskapsrika webinar om ett direktiv som kommer att forma framtiden för lönetransparens inom organisationer. Eventet är kostnadsfritt, länk skickas ut dagen innan.
 
Webinariet har redan varit, men du kan se det i efterhand. Här hittar du det inspelade materialet - EUs nya lönetransparensdirektiv

Häng med på vår VIP-lista!

Vill du få en up-date när vi fyller på med nytt innehåll, såsom events, bloggar, guider eller spännande poddavsnitt? Då ska du fylla i dina uppgifter här så skickar vi dig ett mail när det finns nytt innehåll!