WEBINAR

Ta fram och driva strategi för social hållbarhet – hemmaplan för HR!

PASSERAT

Utmaningarna i vår värld har aldrig varit större och hållbarhet som strategisk fråga ligger högt på många företags agendor. Signalerna från forskare och lagstiftning talar dock sitt tydliga språk – det går för långsamt - och det kommer krävas storskaliga beteendeförändringar snabbt för att nå lösningar på hållbarhetsutmaningarna.

 

Här kommer HR in! Med kompetens om vad som driver mänskliga beteenden på arbetsplatsen har HR en nyckelroll i utvecklingen som behöver ske för att skapa hållbara medarbetare och organisationer som kan ta sig an utmaningarna.

Timingen kunde inte vara bättre. EU-direktivet CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) gäller från den 1 januari 2024 och ställer nya krav på företag hur de ska styra, arbeta, redovisa, målsätta och följa upp sitt hållbarhetsarbete utifrån ESG (Environment, Social, Governance).

”S:et” i ESG står för social hållbarhet vilket är hemmaplan för HR. CSRD:s kravställningar på organisationer betonar vikten av att ha en mätbar och målstyrd social hållbarhetsstrategi (HR-strategi) och dessa frågor på varje ledningsgrupps strategiska agenda.

Våra experter Fredrik Färm (Head of People & Culture, Wise Consulting) och Jeanne Sinclair (Chief Legal and Sustainability Officer, Wise Group) kommer att rama in vad socialt hållbarhetsarbete handlar om och hur man kan skapa de beteendeförändringar som krävs för att leva upp till de nya hållbarhetskrav som ställs.

Webinariet vänder sig till dig som vill inspireras och få vägledning för att konkretisera en social hållbarhetsstrategi och ta arbetet till nästa nivå.

Varmt välkommen!

Webinariet har redan varit, men du kan se det i efterhand. Här hittar du det inspelade materialet - Ta fram och driva strategi för social hållbarhet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vill du få en up-date när vi fyller på med nytt innehåll, såsom events, bloggar, guider eller spännande poddavsnitt? Då ska du fylla i dina uppgifter här så skickar vi dig ett mail när det finns nytt innehåll!