Insikter & kunskap

Insikter & kunskaper för inspiration och utveckling.

Hitta rätt kunskap

Ta del av vår mångåriga kunskap inom HR, utveckling, ledarskap, medarbetarskap och mycket mer. Ju mer du vet, desto mer välgrundade beslut kan du fatta. Att veta när man vet något och när man inte vet något – det är kunskap. Se därför till att ofta besöka vår kunskapsbank här, det lönar sig.

Dela gärna vidare om du gillar det du ser!

Filtrera


Wise paper

Wise Paper | HR-trender

För HR handlar det idag och framåt om att tänja på gränserna för hur vi tillför värde. I den här artikeln delar vi de 5 senaste trenderna inom HR för dig att ha koll på.
Läs mer här
Wise paper

Wise Paper | Rapport – HR-Tech

Inom alla områden i samhället går vi mot en allt mer digital värld, likaså för HR. Vi ville därför ta pulsen på HR-Sverige för att se hur långt HR har kommit med sin digitalisering!
Läs mer här
Wise paper

Rapport | Tempen på HR-Sverige 2020

Under hösten 2020 tog Wise Consulting tempen på HR-Sverige i en ​undersökning, kopplad till utbrottet av Covid-19. I denna rapport kan du ta del av ​svaren och våra reflektioner hur situationen påverkat HR-funktionen.
Läs mer här
Wise paper

Wise Paper | Varsel & uppsägning – detta är viktigt att tänka på

Varsel och uppsägningar, oavsett på vilken grund, är en komplex och på många olika sätt en krävande process. I denna guide lotsar vi dig igenom vad du måste ha koll på.
Läs mer här
Wise paper

Wise Paper | 7 tips vid uppsägningssamtal

Att ge medarbetare besked om uppsägning är för de flesta chefer bland de absolut tuffaste uppgifter en chef kan ha. Hur ni som arbetsgivare hanterar processen kommer vara avgörande för synen på ert varumärke framåt.
Läs mer här
Wise paper

Wise Paper | Svåra samtal

Centralt i alla typer av svåra samtal är att du som chef ska förmedla ett, ofta svårt, budskap. Det kan handla om beteendeförändring, nya arbetsuppgifter eller information om att medarbetaren måste avsluta sin anställning.
Läs mer här
Wise paper

Wise Paper | Ledarskap & självledarskap på distans

Att leda på distans har blivit påtagligt för de flesta av oss som arbetar som ledare. Därför är det viktigare än någonsin att skapa rätt förutsättningar för ett närvarande ledarskap och ett starkt självledarskap.
Läs mer här
Wise paper

Wise Paper | Checklista – HR Compliance

Uppfyller ditt företag lagkraven inom HR? Känner du till vilka lagar och regler som du som arbetsgivare är skyldig att följa när det gäller personal- och HR-frågor? Om inte, är du långt ifrån ensam. Ta del av checklistan här.
Läs mer här

Häng med på vår VIP-lista!

Vill du få en up-date när vi fyller på med nytt innehåll, såsom events, bloggar, guider eller spännande poddavsnitt? Då ska du fylla i dina uppgifter här så skickar vi dig ett mail när det finns nytt innehåll!

Kontakt

Har du några frågor kring våra tjänster eller hur vi jobbar?
Tveka inte att höra av dig till oss. Vi hjälper dig gärna.

Nyfiken på oss och hur vi kan hjälpa dig?

Fyll i dina uppgifter så tar vi ett förutsättningslöst samtal!