Insikter & kunskap

Insikter & kunskaper för inspiration och utveckling.

Hitta rätt kunskap

Låt oss inspirera dig inom HR, utveckling, ledarskap, medarbetarskap och mycket mer. Ju mer du vet, desto mer välgrundade beslut kan du fatta. Att veta när man vet något och när man inte vet något – det är kunskap.

Dela gärna vidare om du gillar det du ser!

Filtrera


Wise paper

Wise Video | Hur planerar vi för ett kommande normalläge i verksamheten?

I detta inspelade material från vårt webbinarium "Hur planerar vi för ett kommande normalläge i verksamheten?" guidar vi dig igenom hur vi kan sätta ny riktning och börja blicka framåt.
Läs mer här
Wise paper

Wise Paper | Varsel & uppsägning – detta är viktigt att tänka på

Varsel och uppsägningar, oavsett på vilken grund, är en komplex och på många olika sätt en krävande process. I denna guide lotsar vi dig igenom vad du måste ha koll på.
Läs mer här
Wise paper

Wise Video | HR + kommunikation = trygghet och framgång

I detta inspelade material från vårt webbinarium "HR + kommunikation = trygghet och framgång" guidar vi dig igenom vikten av kommunikation, val av kanaler och HR och chefernas roll i krissituationer likt den vid Covid-19. 
Läs mer här
Wise paper

Wise Paper | 7 tips vid uppsägningssamtal

Att ge medarbetare besked om uppsägning är för de flesta chefer bland de absolut tuffaste uppgifter en chef kan ha. Hur ni som arbetsgivare hanterar processen kommer vara avgörande för synen på ert varumärke framåt.
Läs mer här
Wise paper

Wise Paper | Svåra samtal

Centralt i alla typer av svåra samtal är att du som chef ska förmedla ett, ofta svårt, budskap. Det kan handla om beteendeförändring, nya arbetsuppgifter eller information om att medarbetaren måste avsluta sin anställning.
Läs mer här
Wise paper

Wise Paper | Ledarskap & självledarskap på distans

Att leda på distans har blivit påtagligt för de flesta av oss som arbetar som ledare. Därför är det viktigare än någonsin att skapa rätt förutsättningar för ett närvarande ledarskap och ett starkt självledarskap.
Läs mer här
Wise paper

Wise Paper | Checklista – HR Compliance

Uppfyller ditt företag lagkraven inom HR? Känner du till vilka lagar och regler som du som arbetsgivare är skyldig att följa när det gäller personal- och HR-frågor? Om inte, är du långt ifrån ensam. Ta del av checklistan här.
Läs mer här
Wise paper

Wise Paper | Rapport – Svenskarnas inställning till distansarbete

Vår inställning till arbete förändras över tid – och som företag behöver vi vara anpassningsbara och flexibla i hur vi ser på anställningsformer och arbetsförmåner för att fortsätta attrahera rätt kompetens.
Läs mer här

Missa inte insikter & kunskap

Vill du få en update när vi fyller på med nytt innehåll, såsom events, bloggar, guider eller spännande poddavsnitt? Då ska du fylla i dina uppgifter här så håller vi dig uppdaterad.

Kontakt

Har du några frågor kring våra tjänster eller hur vi jobbar?
Tveka inte att höra av dig till oss. Vi hjälper dig gärna.