Insikter & kunskap

Insikter & kunskaper för inspiration och utveckling.

Hitta rätt kunskap

Ta del av vår mångåriga kunskap inom HR, utveckling, ledarskap, medarbetarskap och mycket mer. Ju mer du vet, desto mer välgrundade beslut kan du fatta. Att veta när man vet något och när man inte vet något – det är kunskap. Se därför till att ofta besöka vår kunskapsbank här, det lönar sig.

Dela gärna vidare om du gillar det du ser!

Filtrera


Blogg

Tema HR-Tech – HR-system | Steg-för-steg-guide för en lyckad implementation

Att upphandla och implementera ett HR-system är tidskrävande. Om vi inte planerar noga och driver det som ett projekt med en tydlig start och mål får vi troligtvis inte det värde och effekt vi önskat.
Läs mer här
Blogg

Dåligt ledarskap – vad kännetecknar en dålig chef?

Har du någon gång upplevt en destruktiv chef? Den frågan inleder Maria Fors Brandebo ofta sina föreläsningar med. Än så länge är det väldigt få som inte räckt upp handen. Maria är forskare på Försvarshögskolan och har studerat destruktivt ledarskap i över 10 år. Maria är även medförfattare till boken ”Destruktivt ledarskap”. Men vad kännetecknar egentligen ett dåligt ledarskap?
Läs mer här
Blogg

Krönika | Summering av HR-året 2021 | Human Growth Award

Att bygga sitt bolag starkt genom att involvera och engagera sina medarbetare i utmaningar och utveckling framåt. Likt en inkluderande magnet där människor vill vara, må bra, lära, växa och utvecklas tillsammans med andra. Däri ligger utmaningen för HR 2021 och framöver!
Läs mer här
Blogg

Tema HR-Tech – Mural – fördelar med en digital whiteboard

Med hjälp av smarta digitala arbetssätt kan vi enkelt fortsätta hålla möten, kanske till och med ännu mer kreativt än innan.
Läs mer här
Blogg

Är ditt batteri uppladdat eller urladdat?

Tänk dig ett batteri! Det har en plusladdning och en minusladdning. Så funkar också vår energi. Det finns saker i våra liv på plussidan som ger energi och det finns saker på minussidan som tar energi. Bli mer medveten om din situation och ta tillbaka kontrollen!
Läs mer här
Blogg

3 Sveriges HR-team vinner Human Growth Award 2021

2021 har verkligen satt frågor som rör ett arbetsliv i förändring i fokus. Det hybrida kontoret, fokus på lärande och kommunikation samt nya sätt att arbeta. Därför känns det extra roligt att få hylla framstående HR-team som står för både innovation och moderna sätt att kommunicera. 
Läs mer här
Blogg

Jobbar du strategiskt med HR – gör vårt självtest!

Att arbeta strategiskt innebär att du tillsammans med ledningen och är väl insatt i företagets affärsmål. Gör vårt självtest och se hur strategiskt du arbetar med HR idag!
Läs mer här
Blogg

Tema HR-Tech – HR måste bli mer ”tech-savvy”

HR Tech innebär hur HR anpassar sig och använder den teknik och de digitala lösningar som finns. Teknik som hjälper dig att jobba smartare, effektivare och mer värdeskapande.
Läs mer här

Häng med på vår VIP-lista!

Vill du få en up-date när vi fyller på med nytt innehåll, såsom events, bloggar, guider eller spännande poddavsnitt? Då ska du fylla i dina uppgifter här så skickar vi dig ett mail när det finns nytt innehåll!

Kontakt

Har du några frågor kring våra tjänster eller hur vi jobbar?
Tveka inte att höra av dig till oss. Vi hjälper dig gärna.

Nyfiken på oss och hur vi kan hjälpa dig?

Fyll i dina uppgifter så tar vi ett förutsättningslöst samtal!