Insikter & kunskap

Insikter & kunskaper för inspiration och utveckling.

Hitta rätt kunskap

Låt oss inspirera dig inom HR, utveckling, ledarskap, medarbetarskap och mycket mer. Ju mer du vet, desto mer välgrundade beslut kan du fatta. Att veta när man vet något och när man inte vet något – det är kunskap.

Dela gärna vidare om du gillar det du ser!

Filtrera


Blogg

”A memo to HR” – reflektioner från Deloitterapporten

HR befinner sig i en stor förändringsfas som intensifierats av den pandemikris vi befinner oss i nu. Utmaningar som uppmärksammas och konstateras i årets trendrapport inom HR av Deloitte.
Läs mer
Blogg

Tillbaka till kontoret – lärdomar & möjligheter

Vad har vi lärt oss? Hur gör vi framåt? Nu har det gått drygt två månader sedan många av Sveriges kollegor- medarbetare, chefer och ledare- flyttade hem sitt arbete till kök, vardagsrum och balkong för att arbeta på distans.
Läs mer
Blogg

Röstteknik i digitala möten – retorikcoachen tipsar

Blir du trött i rösten av alla digitala möten? Känner du att du inte riktigt når fram med ditt budskap? För många av oss har den här snabba omställningen till digital kommunikation inneburit att så gott som alla våra möten ägt rum via olika digitala mötesverktyg.
Läs mer
Blogg

Ett motståndskraftigt ledarskap – nu och framåt

Ledarskap kan vara utmanande på många olika sätt även under mer normala omständigheter. Nu när vi drabbats av en situation som vi aldrig tidigare stått inför blir vi extra utmanade i vårt ledarskap, både i hur vi leder oss själva och hur vi leder andra.
Läs mer
Blogg

Gå inte ”tillbaka” – stanna, förstå och ta spelet till next level

Vi har medvetet eller omedvetet ställt om hur vår organisation arbetar, vem som verkligen leder vad och var ansvaret ligger. Vi har kanske helt omedvetet gjort funktionella förändringar eller så har vi fullt medvetet förflyttat ansvar och funktion som egentligen legat under ytan och nu med fart har verkställts.
Läs mer
Blogg

Att onboarda en konsult på distans – enklare än du tror!

Hur går det till att börja ett nytt uppdrag som HR Business Partner i tider när man inte träffar sina nya kollegor? Förvånansvärt bra!
Läs mer
Blogg

Nu är det hög tid att HR sitter i framsätet

HR lägger komplexa pussel, försöker se problemen ur olika perspektiv och analyserar fram den bästa lösningen för medarbetarna, kunderna och affären.
Läs mer
Blogg

Korttidsarbete & permittering – det här gäller

Med Coronaviruset (Covid-19) har många frågor och funderingar dykt upp och arbetsgivare behöver ta ställning till en rad olika frågor. Här har vi kort samlat vad som gäller kring korttidsarbete och permittering.
Läs mer

Missa inte insikter & kunskap

Vill du få en update när vi fyller på med nytt innehåll, såsom events, bloggar, guider eller spännande poddavsnitt? Då ska du fylla i dina uppgifter här så håller vi dig uppdaterad.

Kontakt

Har du några frågor kring våra tjänster eller hur vi jobbar?
Tveka inte att höra av dig till oss. Vi hjälper dig gärna.