Insikter & kunskap

Insikter & kunskaper för inspiration och utveckling.

Hitta rätt kunskap

Låt oss inspirera dig inom HR, utveckling, ledarskap, medarbetarskap och mycket mer. Ju mer du vet, desto mer välgrundade beslut kan du fatta. Att veta när man vet något och när man inte vet något – det är kunskap.

Dela gärna vidare om du gillar det du ser!

Filtrera


Blogg

Kan en kulturförflyttning leda till lönsamhet?

Medarbetare idag drivs allt mer av sina värderingar. Det räcker inte längre med en hög lön, extra semesterdagar eller en julbonus. Efter Corona blev det ett faktum att det dessutom är än mer tydligt att medarbetare söker och behöver meningsfullhet och sammanhang.
Läs mer
Blogg

Självledarskap – lär dig jobba smartare, inte mer!

Vad är det som gör att ditt jobb är viktigare än dig själv? Frågan fick mig att haja till. Det var i allra högsta grad det man i coachningsvärlden kallar för en kraftfull fråga. Jag hade aldrig sett det på det viset. Att jag genom mitt agerande faktiskt prioriterade mitt arbete framför mig själv.
Läs mer
Blogg

Framtidens arbetsmiljöansvar

Enligt undersökningar jobbar ungefär var tredje av Sveriges fem miljoner arbetande personer hemifrån i dagsläget. En miljon av dessa förväntas fortsätta att arbeta hemifrån även efter pandemin. Vad innebär detta för dig i ditt arbetsmiljöansvar och för medarbetaren? Hur kommer framtidens arbetsmiljöansvar att se ut? 
Läs mer
Blogg

New ways of working

Pandemin vi lever i förenar och förundrar oss. Vi stannar upp och reflekterar över hur vårt arbetsliv och våra nya sätt att jobba kommer att se ut framöver. Hur kommer vår vardag att förändras?
Läs mer
Blogg

Medarbetarengagemang – viktigt men vems ansvar?

Undersökningar genomförda av globala analysföretag visar generellt på en låg grad av engagemang bland anställda. Majoriteten av de som arbetar investerar främst tid i sitt arbete men känner inget större engagemang för det. Att medarbetarengagemang är viktigt är de flesta överens om – men är det samma konsensus kring vems ansvar det är?
Läs mer
Blogg

Dags att utmana befintliga ersättningsmodeller!?

Mitt i kriser är det lätt och självklart att organisationer och människor tittar rakt ner och hanterar det som ligger direkt framför dem. Framtida frågor, processer och strategier pausas och läggs på hyllan för att så småningom tas ner och dammas av för hantering. Men vilka HR-relaterade processer har vi framförallt stoppat nu under pandemin?
Läs mer
Blogg

Så skapar du trygga välmående team!

Vad är du rädd för? Ställer jag frågan rätt ut får jag inte sällan till svar att människor är rädda för allt ifrån spindlar till höga höjder. Det är däremot sällan jag får till svar att ”jag är rädd för att mina nya kollegor inte ska gilla mig” eller ”jag är rädd för min chef inte ska tycka att jag är tillräckligt bra på mitt jobb”.
Läs mer
Blogg

Det transformativa ledarskapet – vad är det?

Det pratas om det transformativa ledarskapet. Det går trender i vad ett gott ledarskap är och det påverkas också av vilka strömningar som samhället runt omkring oss står inför. Det är som om vi har hittat ett ledarskap som har visat sig vara ett framgångsrikt sätt att leda på. Men vad är då ett transformativt ledarskap?
Läs mer

Missa inte kommande insikter & kunskap

Vill du få en update när vi fyller på med nytt innehåll, såsom events, bloggar, guider eller spännande poddavsnitt? Då ska du fylla i dina uppgifter här så skickar vi dig ett mail när det finns nytt innehåll för dig!

Kontakt

Har du några frågor kring våra tjänster eller hur vi jobbar?
Tveka inte att höra av dig till oss. Vi hjälper dig gärna.