Insikter & kunskap

Insikter & kunskaper för inspiration och utveckling.

Hitta rätt kunskap

Låt oss inspirera dig inom HR, utveckling, ledarskap, medarbetarskap och mycket mer. Ju mer du vet, desto mer välgrundade beslut kan du fatta. Att veta när man vet något och när man inte vet något – det är kunskap.

Dela gärna vidare om du gillar det du ser!

Filtrera


Blogg

Hur behåller du medarbetarengagemanget post corona?

Sällan, för att inte säga aldrig, har HR varit så i fokus på företagen som under den pågående Coronapandemin. HR hanterar allt ifrån krisledning, korttidspermitteringar, varsel och inte minst arbetsmiljöfrågor vid distansarbete.
Läs mer
Blogg

HR – affärskritiskt för framgång i lågkonjunktur och kris

Mitt i den kris som vi hamnat i till följd av Covid -19 jobbar nu många HR-avdelningar för fullt med att anpassa organisationen efter nya förutsättningar och rusta ledare och medarbetare på bästa sätt för att komma igenom denna situation så framgångsrikt som möjligt.
Läs mer
Blogg

”A memo to HR” – reflektioner från Deloitterapporten

HR befinner sig i en stor förändringsfas som intensifierats av den pandemikris vi befinner oss i nu. Utmaningar som uppmärksammas och konstateras i årets trendrapport inom HR av Deloitte.
Läs mer
Blogg

Tillbaka till kontoret – lärdomar & möjligheter

Vad har vi lärt oss? Hur gör vi framåt? Nu har det gått en tid sedan många av Sveriges kollegor- medarbetare, chefer och ledare- flyttade hem sitt arbete till kök, vardagsrum och balkong för att arbeta på distans.
Läs mer
Blogg

Röstteknik i digitala möten – retorikcoachen tipsar

Blir du trött i rösten av alla digitala möten? Känner du att du inte riktigt når fram med ditt budskap? För många av oss har den här snabba omställningen till digital kommunikation inneburit att så gott som alla våra möten ägt rum via olika digitala mötesverktyg.
Läs mer
Blogg

Ett motståndskraftigt ledarskap – nu och framåt

Ledarskap kan vara utmanande på många olika sätt även under mer normala omständigheter. Nu när vi drabbats av en situation som vi aldrig tidigare stått inför blir vi extra utmanade i vårt ledarskap, både i hur vi leder oss själva och hur vi leder andra.
Läs mer
Blogg

Gå inte ”tillbaka” – stanna, förstå och ta spelet till next level

Vi har medvetet eller omedvetet ställt om hur vår organisation arbetar, vem som verkligen leder vad och var ansvaret ligger. Vi har kanske helt omedvetet gjort funktionella förändringar eller så har vi fullt medvetet förflyttat ansvar och funktion som egentligen legat under ytan och nu med fart har verkställts.
Läs mer
Blogg

Att onboarda en konsult på distans – enklare än du tror!

Hur går det till att börja ett nytt uppdrag som HR Business Partner i tider när man inte träffar sina nya kollegor? Förvånansvärt bra!
Läs mer

Missa inte kommande insikter & kunskap

Vill du få en update när vi fyller på med nytt innehåll, såsom events, bloggar, guider eller spännande poddavsnitt? Då ska du fylla i dina uppgifter här så skickar vi dig ett mail när det finns nytt innehåll för dig!

Kontakt

Har du några frågor kring våra tjänster eller hur vi jobbar?
Tveka inte att höra av dig till oss. Vi hjälper dig gärna.