Ledningsgruppsutveckling

Utveckla ledarskapet och skapa en stark kultur för en hållbar tillväxt, innovation och ökade affärsresultat genom strategisk ledningsgruppsutveckling.

Framgångsrika ledningsgrupper består av aktiva deltagare där alla bidrar och samverkar maximalt med utgångspunkt i respektive talang och kompetens.


Din ledningsgrupps effektivitet har stor påverkan på hela verksamhetens resultat och kultur. Det finns alltså ett stort värde i att säkerställa välfungerande arbete och processer i ledningsgruppen. Förmågan att använda olikheterna i ledningsgruppen är en av nycklarna till ett effektivt och produktivt arbete som skapar framgång i hela organisationen. Även tillit är en viktig faktor när det kommer till framgångsrika ledningsgrupper.

Därför behövs ledningsgruppsutveckling

Många organisationer har en kompetent ledningsgrupp, men deltagarna tar inte alltid ett gemensamt verksamhetsansvar utan ser ofta till det egna ansvarsområdet. Den skickligaste ledningsgruppen som skapar bäst resultat för sin organisation är ett tryggt team där alla jobbar med organisationens bästa för ögonen utan att bevaka sina särintressen. I en välfungerande ledningsgrupp fokuserar man på strategiska frågor istället för att drunkna i det operativa, och där skapas också en god kultur som sprids i organisationen.

Bli en framgångsrik ledningsgrupp

Vi arbetar med konkreta verktyg och övningar för att ni ska rusta er att axla uppdraget. Hur kan ni arbeta effektivt, hållbart och med högt engagemang? Metoder och verktyg väljs utifrån varje teams unika utmaningar. Centralt i alla skräddarsydda upplägg är att vi gör en första analys av ditt teams nuläge. Därefter skapar vi ett upplägg som tar ert team ända in i mål.

Målet är att ledningsgruppen utvecklar gemensamma mål och arbetsmetoder:

  • Tydliga uppgifter och väl förankrande mål och roller
  • Rätt agenda och effektiva arbetsrutiner
  • Ett klimat och en kultur som stödjer samarbete, innovation och resultat

Du som deltagare får större förmåga att ta tillvara på dina och teamets styrkor. Resultatet blir ökad effektivitet och leverans med högre kvalitet till en lägre kostnad.

Få välbeprövade metoder som säkerställer att din ledningsgrupp får ut sin fulla potential. Fokus ligger på att ta fram tydliga roller, skapa en stärkt och öppen kommunikation. Kulturen är ett gemensamt ansvar för att nå uppsatta mål. Vilka kollektiva beteenden och handlingsmönster behövs hos er bli ett framgångsrikt, lönsamt och innovativt team?

Du kanske också är intresserad av

Hör av dig till oss!

Nyfiken på oss och hur vi kan hjälpa dig? Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.