Appar som underlättar arbetsdagen

4 June 2019

Kan du komma hem efter en dag på jobbet och undra vad som egentligen hände? – Du vet att du bidrog med massor och fick saker gjorda. Men gjorde du rätt saker och gick du i mål med dina projekt eller hamnade andra saker i vägen?

Hur en arbetsdag ser ut varierar, ibland flyter allt på bra i lugn takt medan andra dagar blir både röriga och stressiga. Att hitta sätt för att optimera din arbetsdag är lika med att hitta sätt för att optimera all din tid, eftersom vi ofta påverkas av allt vi inte hann med även efter jobbet.

Börja med några grundläggande saker:

 • Notiser – se över dina notiser, vilka behöver du ha push på, vilka ska du stänga av etc. Det är lätt att fastna i andra saker om du inte satt rätt inställningar för notiser.
 • App-struktur – jobba med mappar för dina appar och gör en struktur som passar dig, kanske ligger alla jobbrelaterade appar i samma mapp och mer privata appar i en. Detta är extra viktigt på telefonen, så börja där.
 • Dator vs mobil – vilka appar bör och kan du ha både på datorn och telefonen (om du arbetar med dator), ibland kan det finnas fördelar med att ha apparna på flera av dina devices.

När du har gjort detta kan du fundera över vilka behov du har och vad som idag saknas för att du ska känna dig effektiv,  produktiv och nöjd efter en arbetsdag. Jobbar ditt företag med Slack går apparna nedan att integrera.

Appar för planering, to-dos, projekt och återhämtning

 • Wunderlist – en app för att skapa och samla dina idéer på ett och samma ställe. Listorna du skapar kan du få tillgång till på både datorn, mobilen och iPaden. En enkel och bra app när du snabbt vill skriva ner to-dos, dela med andra och jobba med påminnelser.
 • Todoist – hjälper dig att hålla reda på dina dagliga uppgifter och ärenden. Du kan bland annat schemalägga dina aktiviteter, sätta prioritet på dem och få notiser om dem senare. Bra att använda om man gillar att göra-att-göra-listor och sedan bocka av vartefter.
 • Asana – en bra app för dig som vill få koll på alla dina projekt, to-dos och deadlines. Enkel att använda och dela med dina kollegor.
 • Trello – hjälper dig att skapa ordning när det gäller projekt på jobbet (eller i hemmet). Du kan skapa tavlor med listor som du själv arbetar med, eller dela med kollegor, familj eller vänner. En app som på ett effektivt sätt kombinerar planering och samarbete på ett mycket enkelt och designmässigt snyggt sätt.
 • Workingon – hjälper alla att driva ett projekt framåt, enkelt och tydligt. Alla i arbetsgruppen kan löpande lägga upp uppdateringar och hålla alla uppdaterade. Vilket förenklar samarbetet och kommunikationen kring projektet. Det finns en gratisversion av appen, prenumerationerna börjar på fyra dollar per användare och månad. (Endast genom Slack).
 • Google Hangouts – är en kommunikationsplattform som förenklar för er som inte jobbar under samma tak.
 • Stop, Breathe & Think – är en mindfulnessapp som hjälper dig att hitta fokus och lugn.

Extratips för dig som arbetar med HR (och slack)

 • Office Simplify – en app som gör HR enklare. Appen ger dig en överblick och påminner om viktiga saker när det gäller medarbetarna, så att du kan fokusera på det som är viktigt – relationerna.

Plocka fram din smartphone och leta runt bland appar som passar just dig och din vardag.

Sofie Rosendal arbetar med marknadsföring på Wise Consulting.

Häng med på vår VIP-lista!

Vill du få en up-date när vi fyller på med nytt innehåll, såsom events, bloggar, guider eller spännande poddavsnitt? Då ska du fylla i dina uppgifter här så skickar vi dig ett mail när det finns nytt innehåll!