Kundcase | Omegapoint

23 January 2020

Ett ledarprogram helt anpassat efter våra chefers specifika behov

Omegapoint är ett medarbetarägt IT-bolag som befinner sig i stark tillväxt. En utmaning för Omegapoint är att många av cheferna är ”chef på distans” vilket ställer speciella krav på ledarskapet. Det var just detta som var utgångspunkten när Lotta Hammarström började undersöka vilka möjligheter det fanns att anpassa en ledarskapsutbildning efter Omegapoints och chefernas specifika behov.

Vad sökte du i en samarbetspartner och varför föll valet på Wise Consulting?

Det vi behövde var en aktör som kunde skräddarsy ledarskapsprogrammet exakt efter våra förutsättningar och våra chefers situation, målbild och vardag. Wise Consulting förstod snabbt vårt behov och utstrålade starkt engagemang redan i vårt första möte. Deras vilja och drivkraft och såklart erfarenhet och kunskap var avgörande för oss.

Beskriv upplägget lite mer, hur valde ni att lägga upp insatsen?

Vi landade tillsammans i att vi ville ha en skräddarsydd ledarskapsutbildning under en period om 18 månader, under denna period kör vi olika workshops där vi tar upp specifika ledarskapsämnen som är anpassade efter chefernas önskemål och utmaningar. Det kan t ex vara ämnen som Motivation, Coachande förhållningssätt och Hälsosamt ledarskap.

Vad är intrycket av programmen?

Det är en häftig sammansättning i gruppen eftersom alla har olika erfarenhet av ledarskap. Vår utmaning har varit att trots det hamna på rätt nivå och vi tycker verkligen att både cheferna och konsulterna från Wise Consulting har sett till att det varje gång har blivit ett väldigt givande utbyte mellan deltagarna.

Vad är den viktigaste skillnaden nu jämfört med innan ledarskapsprogrammet satte igång?

Idag har vi ett kontinuerligt utvecklingsprogram för våra chefer helt anpassat efter våra behov. Ledarprogrammet har förutom att ge cheferna mer kunskap också bidragit till att stärka sammanhållningen bland cheferna i bolaget!

Lotta Hammarström, Ansvarig för Talent Management.

Häng med på vår VIP-lista!

Vill du få en up-date när vi fyller på med nytt innehåll, såsom events, bloggar, guider eller spännande poddavsnitt? Då ska du fylla i dina uppgifter här så skickar vi dig ett mail när det finns nytt innehåll!