Kundcase | Karriärcoachning

10 June 2020

Ebba Hult arbetar idag som senior rådgivare på Centigo och har en gedigen bakgrund med bland annat lång erfarenhet från att leda och driva projekt inom strategi, verksamhetsutveckling och internationalisering. Under 12 års tid har Ebba arbetat framgångsrikt som projektledare och konsult med strategisk rådgivning, utveckling och implementering av internationell expansion för svenska organisationer inom både privat och offentlig verksamhet.

Hur såg ditt läge ut innan du började på Centigo?

Jag var i ett läge där jag kände att det var dags att gå vidare från min dåvarande arbetsgivare. Vi var överens om att en karriärcoachning kunde vara en bra idé då det var något de erbjöd. Jag såg det som en chans att få fundera över vad det är jag vill göra, vad jag är bra på och vad jag drivs av.

Berätta om ditt första möte med Wise Consulting

Jag fick genom er hemsida kontakt med Kia Lingegård, karriärcoach hos er, och vi klickade direkt. Både på ett personligt plan men jag fick också en bra bild av ert upplägg. Det var mycket fokus på handfasta verktyg, metoder och programmet utformades efter mig och mitt nuläge. Något som passade mig riktigt bra.

Vad gav coachningen dig?

Tillsammans med Kia arbetade vi mycket med olika verktyg, metoder och mina egna tankar. Kia är otroligt närvarande och fick mig att se på mitt nuläge utifrån med nya ögon. Vi jobbade med övningar som bland annat 360, EQi och RUSH, och det som var bra var att jag inte enbart fick verktygen utan också sätt att använda dem som passar just mig och mina mål.

Jag fick vara i fokus och det gjorde att jag fick nya insikter om vem jag är, vilken kultur och sammanhang jag vill befinna mig i och vad jag vill arbeta med.

I programmet ingick både cv-genomgång, intervjuträning, jobbsök och flera delar som rör just karriären. Mycket av detta hade jag koll på i och med mina tidigare erfarenheter. Men det som var bra då var att vi fokuserade mer på andra delar, delar som var viktiga för mig – det tyckte jag var proffsigt.

Under tiden som jag gick på coachprogrammet deltog jag i ett sjukhusprojekt i Paraguay, något som jag verkligen brinner för och vill göra. Kia fick mig att inse hur mycket det betyder och att jag kanske skulle fundera över om mitt nästa steg skulle kunna erbjuda en mix av det arbetet med det andra.

Hur ser det ut idag?

Jag kom i kontakt med en person på Centigo via mitt nätverk och idag arbetar jag på ett ställe där jag verkligen trivs och kan bidra. Här kan jag också kombinera mitt engagemang i Paraguay med arbetsuppgifterna på Centigo. Win-win helt enkelt.

Wise Consulting och Kia kan jag varmt rekommendera – karriärcoachning ger mer än ett nytt arbete!

Häng med på vår VIP-lista!

Vill du få en up-date när vi fyller på med nytt innehåll, såsom events, bloggar, guider eller spännande poddavsnitt? Då ska du fylla i dina uppgifter här så skickar vi dig ett mail när det finns nytt innehåll!