Träffa Tobias Berglund

Vår nya vd på
Wise Consulting!

Tobias känner väl till Wise Consulting genom sina tidigare roller som senior managementkonsult, affärsutvecklare och sedan i höstas interim vd för bolaget. Han har även lång erfarenhet från livsmedelsbranschen i roller som bl.a. platschef på HK Scan och vd för Smak av Gotland. Däremellan VP Corporate HR och VP Corporate program Office på Postnord. Häng med och lär känna Tobias lite bättre.

 

Vad driver dig framåt på en arbetsplats? 

Jag skulle nog säga att jag är rejält utvecklingsorienterad, jag vill prestera tillsammans med mitt team men… och här kommer ett stort men - att ha roligt, skratta och må bra tillsammans längs vägen är väldigt viktig för mig! 

Hur skulle du beskriva Wise Consulting? 

Ett marknadsledande HR-konsultbolag med fantastiska konsulter som varje dag bidrar till att nordiska bolag fortsätter vara framgångsrika, lönsamma och växer. Ett bolag som lever som det lär, med hög psykologisk trygghet och en makalös förmåga att bidra till andras och sin egen gemensamma utveckling. Utan tvekan också med det största kollektiva hjärta jag någonsin stött på. 

Vad lockade dig att göra det här tillsammans med oss på Wise Consulting?

Det här är ett uppdrag man inte kan tacka nej till. Wise Consulting är ett fantastiskt varumärke med så många kompetenta kollegor och med massor av fina uppdrag och kunder. Det här är ett drömuppdrag för en vd. Jag är rejält mallig för att ha fått den här möjligheten!

Hur ser ditt ledarskap ut och hur kommer du att leda Wise Consulting in i framtiden? 

Framtiden kommer att kräva öppenhet, lyhördhet, engagemang och knivskarpt affärsfokus. Vi behöver vara en del av framtida lösningar med nya hållbara innovativa metoder i en värld som snurrar fortare än tidigare. Det kommer att ställa krav på mitt ledarskap såklart. Jag ser mig som en möjliggörare och som med hög tillit till organisationens kapacitet sätter ramarna för oss och visar riktning och tydlighet men innehållet skapar vi tillsammans. Wise Consulting är väldigt lite en vd eller en person, vår absoluta styrka är vårt "tillsammans". Då mår vi som allra bäst! 

I vilken företagskultur trivs du bäst och hur viktig är den för att nå framgång? 

Det smått otroligt överutnyttjade citat om hur kultur äter strategi till frukost är så fel: Kultur äter inte bara strategi till frukost, den äter det till lunch, middag, till kaffet, avecen, till vickningen osv. Så på frågan om kultur är viktigt tror jag inte att någon seriös vd kan svara så mycket annat än att det är helt centralt för framgång. Jag brukar säga till min ledningsgrupp att vi ska vara som en stor förpackning med plåster. Vi ska uppmuntra till att försöka, skapa en prestigelös miljö där vi testar våra idéer, och ja! vi kommer att ramla, det kommer bli skrapsår men vi ska hjälpa varandra upp på fötterna igen och prova nya sätt. Så hög empatisk förmåga med låg ängslighet och med mycket eld i målet - det är den kultur jag helst vill vara en del av. 

Vad har du för dold talang? 

Alltså, du frågade ju, jag är en grym poddare... fast den "talangen" kommer bara fram i symbios med min fina poddkollega Maria Göthe och dold kanske inte är ett framgångsrecept för en podd när jag tänker efter.. 

Du är småbarnsförälder. Vem vabbar? 

Ja vabb... alltså den av oss som kan om jag ska vara helt ärlig. Det är logistik och ledarskap på hög nivå...

Varmt välkommen till oss!

Tack!

Intervjuad av Sofia Ceder, Client Solutions Manager

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vill du få en up-date när vi fyller på med nytt innehåll, såsom events, bloggar, guider eller spännande poddavsnitt? Då ska du fylla i dina uppgifter här så skickar vi dig ett mail när det finns nytt innehåll!