Perfect match – en djupdykning i konsultrollen

31 October 2019

Nyckeln till framgång för konsultbolag ligger i att hitta den perfekta matchningen, både för konsult och kund. Att matcha rätt person med rätt uppdrag och få båda att känna ”klicket” är vad som krävs för att det ska bli en ”perfect match”.

Vi jobbar med ett stort antal anställda konsulter och hos oss har du möjlighet att ”gigga med trygghet”, dvs ha din anställning och grundplattform hos oss och genom våra uppdrag ”gigga” ute hos våra kunder. Men hur går det egentligen till?

Vårt mål är alltid en perfect match

För att vi ska lyckas göra skillnad ute hos våra kunder krävs det att vi kan erbjuda rätt kompetens och person i rätt tid. Ur kundperspektiv innebär det att vi i vår dialog både har en god förståelse för kundens behov och organisation. Vi behöver vara lyhörda och kunna läsa mellan rader för att på så sätt komma fram till en lösning som ger mest mervärde för kunden.

Men, det är lika viktigt att det blir en perfect match för dig som konsult. Då handlar det om att uppdraget ska erbjuda en möjlighet för dig att använda dina kompetenser på rätt sätt, kunna utmana och bli utmanad men också kunna ta nästa steg och utvecklas i den riktning du önskar. Det är när du testar dig själv och din kompetens i nya miljöer och går utanför din comfort zone som den verkliga utvecklingen sker. Fördelen med konsultrollen är just möjligheten att skräddarsy en utveckling som både överskrider branschgränser, typ av bolag och specialistområden.

Hur skapar vi en perfect match för dig som konsult?

Grunden i vår matchningsprocess är alltid en nära dialog, att skapa långsiktiga relationer och att tillsammans utvecklas. En av våra viktiga grundstenar i att skapa bra matchningar är våra regelbundna avstämningar. I den snabbrörliga konsultvärld vi befinner oss i har vi en stor och stark organisation som fångar upp dig som konsult och skapar trygghet. Här sporrar vi dig till nya utvecklingssteg och du ges tid till att reflektera kring framgångar och värdefulla erfarenheter. Här finns en möjlighet att göra en nedstamp i nuet både på ett professionellt och privat plan. Att vara hållbar och att kunna arbeta hållbart är huvudfokus för oss och vi vill alltid sträva efter att uppdragen blir så bra som möjligt både på ett professionellt och personligt plan. Tillsammans utformar vi din utvecklingsresa.

Ju mer transparent och lyhörd dialog vi har mellan alla parter desto bättre matchningar kan vi göra. Redan innan du har gått av ett uppdrag vet du att våra kundansvariga har med dig och dina önskemål i bakhuvudet i kommande kundmöten. Det är genom att arbeta nära våra konsulter som vi även kan arbeta närmare våra kunder.

Är konsultrollen något för dig?

Konsultrollen är en roll som erbjuder en unik utvecklingsmöjlighet och variation. Självklart kan rollen se väldigt olika ut beroende på företag. Men hos oss på Wise Consulting innebär konsultrollen att du med din unika kompetens har möjlighet att göra verklig skillnad hos våra kunder. Du placeras inte bara ut för att fylla en stol utan du får möjlighet att skapa mervärde, förändra, påverka och inspirera. Du har också dina erfarna kollegor runt dig, som gärna bidrar med sin kompetens och erfarenheter. Det ger dig en prestigelös och generös kompetensbank som ger dig ytterligare trygghet, självförtroende och kapacitet att leverera på dina uppdrag. Så att du kan fokusera på att göra skillnad.

Låter konsultrollen som en perfect match för dig? Hör av dig till oss så berättar vi mer!

Sofia Cohn arbetar som konsultchef och är en del av vårt matchningsteam. 

Häng med på vår VIP-lista!

Vill du få en up-date när vi fyller på med nytt innehåll, såsom events, bloggar, guider eller spännande poddavsnitt? Då ska du fylla i dina uppgifter här så skickar vi dig ett mail när det finns nytt innehåll!