Möt Elin Möllstam | HR-konsult med passion för Brave Worklife

8 April 2021

Wise Consulting, en pusselbit i det multifacetterade bolaget Wise Group. Wise Consulting försörjer marknaden med en välpolerad trupp av HR-experter och i början av 2020 blev vi en HR-talang rikare när Elin Möllstam anslöt sig.

STOCKHOLM – Goddagens, jag har med mig en liten kollega som jag passar åt en vän idag, säger Elin Möllstam när hon ansluter till Teamsmötet från sin alldeles egna loge hemma i Årsta. Från Elins knä lyfter en söt liten valp på ögonbrynen till en hälsning. Elin har anpassat sitt hem som många andra. Det är nu en fristad för både en privat sluten hemmaro och en öppen social mötesplats som får dagliga besök från kollegor, kunder och företag. Hennes stora konferensrum är numera en mjuk plats i soffan. Det är viktigt att vara förberedd med te och laddare, annars måste jag gå hela två meter till köket, skrattar Elin.

Som född och uppväxt i Stockholm är Elin djupt rotad i en snabbrörlig och händelserik miljö.

För bara några månader sedan hade jag aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle komma att sakna morgon- och eftermiddagskaoset i Stockholmstrafiken. Inte heller att jag faktiskt kunde vara lika närvarande, social och produktiv utan att gå ut i det där kaoset.

Nya utmaningar

Mötet med människor är anledningen till Elins val av utbildning och yrke. Vinsten ligger i att kunna påverka och göra en direkt skillnad.

Efter 10 år i permanenta HR-roller valde jag att bli HR-konsult. Jag insåg att jag verkligen mår som bäst när jag får utmanas i olika typer av miljöer där jag kan göra skillnad. Det har bjudit på så många möjligheter och utvecklat mig enormt. Jag har lärt mig att smidigt ta mig an nya roller och företag. Navigera i nya gemenskaper och leverera där behoven finns. Jag är övertygad om att jag och mina kollegor som HR-konsulter står i frontlinjen gällande hanterandet av vårt nya distanserade arbetssätt, vi älskar ju utmaningar.

HR-konsulter som rör sig snabbt och ofta mellan olika branscher och skarpa situationer utvecklar även en förmåga att fånga upp genomgående nya förändringar och trender som berör HR-yrket.

Ibland stöter man på organisationer och medarbetare som lever kvar i det förgångna. De ser HR som en administrativ enhet som ska stötta operativt och bara finns för att sätta regler, stopp och krokben, Elin ler brett och fortsätter. Det är utmanande och extra kul att ge dessa organisationer en annan synvinkel. Där vi inom HR faktiskt är bra att ha nära besluten där vi kan göra tydlig skillnad. Förutom vår kunskap i sakfråga är vi väldigt duktiga på att hantera medarbetare och ledare. Men även att snabbt slå om och följa nya utvecklingar och trender.

”Det du gör nu och bidrar med gör skillnad för vår organisation”

Belöning för mig är när jag i mina uppdrag får höra att det du gör nu och bidrar med, det gör skillnad för vår organisation. Det ger mig den där särskilda känslan av stolthet och glädje, det är just den känslan som är min värderade riktning i alla mina uppdrag.

Vad bär framtiden med sig?

Vad framtiden för med sig för Elin de närmaste månaderna är nya utmaningar på ett multinationellt världskänt varumärke som People Business Manager. Trots år av erfarenhet och vanan av rotationen mellan branscher förbereder sig Elin som vid sitt allra första jobb.

Det är alltid lika spännande och utmanande. Jag kommer nog aldrig att sluta bli så exalterad och förväntansfull som inför första dagen på ett uppdrag.

Att Elin är trygg råder det ändå inget tvivel om.

Till skillnad från mitt första jobb och även alla andra HR-positioner jag haft är jag numera aldrig själv. Jag har ju alla mina kloka HR-kollegor med mig, min stora Wisefamilj som jag är så stolt över. Med mig på mitt uppdrag har jag ungefär 5 fotbollslag av HR-konsulter som jag alltid kan spela med för att ge och få hjälp och rådgivning, det är få förunnat!

Stort tack Elin för pratstunden och att du delade med dig! Vill du veta mer våra olika konsulttjänster? Läs mer här!

Eller är du nyfiken på konsultrollen? Klicka här!

Marija Ristic, HR-konsult på Wise Consulting

Häng med på vår VIP-lista!

Vill du få en up-date när vi fyller på med nytt innehåll, såsom events, bloggar, guider eller spännande poddavsnitt? Då ska du fylla i dina uppgifter här så skickar vi dig ett mail när det finns nytt innehåll!