Krönika | Summering av HR-året 2021 | Human Growth Award

16 December 2021

”There is a war for talent. And we are losing it”

Vad har kännetecknat HR-året 2021?

Året har, precis som fjolåret, varit starkt präglat av pandemin förstås. Optimism, återstart och återgång till ett nytt normalläge där vi i många branscher upplevt en riktig högkonjunktur på steorider! Företag som växlat upp och peoplefrågorna är mer än någonsin på allas agendor.

Att kunna attrahera, rekrytera och framförallt behålla och utveckla talang och kompetens är viktigare än någonsin. ”There is a war of talent. And we are losing.” 7 av 10 VD:ar är oroliga för hur deras företag ska kunna säkra och utveckla nödvändig kompetens framöver. Lösningen? Att bygga sitt bolag starkt genom att involvera och engagera sina medarbetare i utmaningar och utveckling framåt. Likt en inkluderande magnet där människor vill vara, må bra, lära, växa och utvecklas tillsammans med andra. Däri ligger utmaningen för HR 2021 och framöver!

Utmärkande för våra finalistteam

Årets tre finalistteam i Human Growth Award hade alla fokus på just detta. GetAccept som vilar tryggt i att ”life happiness skapar work happiness” och som arbetat förebyggande mot psykisk ohälsa under pandemin. Atea, som arbetar mot visionen att skapa ”the place 2 be” för både kunder, partners och sina medarbetare och som genom detta skapat en fantastisk utveckling av kundupplevelsen (NPS).

Såklart också vinnarteamet på människofokuserade Tre Sverige – som bygger bolaget utifrån engagemang, lojalitet och kreativitet utifrån sin övertygelse att ”tar vi hand om våra medarbetare, så kommer de ta hand om våra kunder”!

Fredrik Färm, Senior People & Culture Expert & Projektledare för Human Growth Award 2021.

Häng med på vår VIP-lista!

Vill du få en up-date när vi fyller på med nytt innehåll, såsom events, bloggar, guider eller spännande poddavsnitt? Då ska du fylla i dina uppgifter här så skickar vi dig ett mail när det finns nytt innehåll!