Varför slutar vi fråga?

07 november 2019

Insikter & kunskap | Varför slutar vi fråga?

När kommer vi till den punkt i livet när vi slutar ställa frågor? När vi istället för att fråga en annan person något, väljer att söka på nätet eller bara förlika oss med att vi aldrig får reda på det vi var nyfikna på. Varför och när?

Jag hade förmånen att umgås med en 3-åring på nära håll för en tid sedan, vi kan kalla honom Albin. Jag blev både imponerad och överraskad över hur en sådan liten människa kan vara en så briljant kommunikatör och informationsinhämtare. På några sekunder hade han utrett en främmande persons status, släktskap, namn och sysselsättning. Albin hade även hunnit med att delge sin situation, vad han heter och hur gammal han är.

Albin och jag var ute på promenad när vi ser en kvinna som står och väntar på bussen. Istället för att fråga mig så vänder sig Albin till kvinnan och frågar: varför står du här? Jag ska åka buss svarar kvinnan. Albin fortsätter: är du också en mamma? Ja svarar kvinnan. Okej – vad heter du då? Kvinnan svarar: Louise. Jaha, är du en flicka eller pojke då? Flicka – får Albin till svar. Jaha. Vem är du mamma till då? Till Lisa säger Louise. Jobbar du på bussen? Undrar Albin. Nej – jag ska åka med bussen till mitt jobb… Och så här fortsätter det: vad ska du göra sen, vart ska bussen åka osv…

På eget initiativ tar sedan Albin vid inom nästa område, nämligen honom själv. Jag heter Albin och jag är 3 år. Min storebror heter Måns och min mamma heter… min pappa heter… Jag jobbar med Bofinken (hans föris), min mamma jobbar med… hon har en mormor – har du en mormor? Var bor hon? Osv…

Albin avslutar med en reflektion: vad bra att du ska åka buss – det är ju så kul. Å jag har också kul. Hejdå!

När slutar vi fråga?

När slutade jag med detta tänker jag? Frågor är ju fortfarande det bästa sättet att få veta nya och andra saker, lära känna nya människor, lära sig att det ofta finns flera olika svar på samma fråga, visa att du är intresserad och engagerad i en annan person, få förutsättningar för ett nästa steg och massa annat som kommer på köpet.

Var det i skolan? När jag måste räcka upp handen för att få fråga? När jag förstod att jag inte kunde gå fram till vem som helst och ställa min fråga?

Jag vet inte – men en sak är klar – jag frågar inte lika mycket längre. Jag har själv satt upp en norm (troligen utifrån den informella kultur som gäller kring att ”fråga inte för mycket”) kring när, hur och till vem jag ställer mina frågor.

Räcker det med att fråga Google?

Jag gör nog som många andra, jag googlar när jag vill ta reda på ”sanningen”. Men, kan Wiki eller annat forum ge mig detsamma som en positivt nyfiken dialog med en annan människa (med många frågor och svar) kan ge? Dvs att få olika perspektiv och svar formulerade av en annan person, reaktioner på hur jag tar emot ett svar eller få den andras reflektion på ett svar. Att svaret jag fått inte verkar rimligt – kanske fake news? Eller göra mig medveten om att det budskap jag vill förmedla lätt kan missförstås och kanske tolkas precis tvärtom emot hur jag tänkte? Att en dialog ger mig ”rätt” att ställa följdfrågor som kanske leder mig in på ett helt annat spår som jag inte hade en aning om när jag påbörjade min första fråga.

Jag ska försöka ta mig tillbaka 3-åringen i mig och börja ställa mer och fler frågor – och se vad det ger. Jag är ganska säker på att det kommer kännas konstigt i början – men jag tror också stenhårt på att jag kommer få många, många härliga svar och goda reflektioner.

Vill inte du också prova?

Bi Hjern Thedeen, HR-konsult på Wise Consulting.

Group-3

ViIl du skapa konkurrenskraft genom engagerade och motiverade människor?

Sidor du kanske gillar

Blogg

Så löser du konflikter på jobbet

Konflikter som hanteras i god tid och på rätt sätt har bättre förutsättningar för att...
Läs mer här!
Blogg

Hur står det till med chefens arbetsmiljö?

För att arbetsmiljön ska vara god behöver vi ha trygga och välmående chefer. Här följer...
Läs mer här!
Blogg

Personalförmåner – 9 viktiga och attraktiva förmåner på jobbet

Vi listar 9 personalförmåner som gör dig till en attraktiv arbetsgivare. Förmåner som gör det...
Läs mer här!
Blogg

Nya LAS sammanfattat i 8 punkter

Större möjlighet att göra undantag i turordningen, lättare att säga upp anställda och snabbare väg...
Läs mer här!
Blogg

5 tips för framgångsrikt hybridarbete

Hybridarbete är ordet på mångas läppar just nu. Flexibiliteten att kunna arbeta hemma är uppskattad...
Läs mer här!
Blogg

3 frågor med vår vd Katarina Walter

Vilka är de främsta utmaningarna för företag 2023? Vilken app går det bara inte att...
Läs mer här
Blogg

HR – vad är det och varför bör din organisation arbeta med personalfrågor?

En kärnfråga för organisationer är hur man kan få anställda att vara effektiva och arbeta...
Läs mer här
Blogg

Välmående på jobbet – vad innebär det idag?

Nu när vi äntligen får samlas igen på våra arbetsplatser, som under pandemin varit stängda,...
Läs mer här
Blogg

Tema HR-Tech – HR-system | Steg-för-steg-guide för en lyckad implementation

Att upphandla och implementera ett HR-system är tidskrävande. Om vi inte planerar noga och driver...
Läs mer här

Kontakt

Har du några frågor kring våra tjänster eller hur vi jobbar? Tveka inte att höra av dig till oss. Vi hjälper dig gärna.