Wise Paper

Yrkesguide: Business Partner

Wise Paper

Yrkesguide: Business Partner

När du och din ledningsgrupp är ute efter någon att bolla idéer med eller som kan driva förändring i ert arbete med HR, då är en HR business partner rätt för dig. Att anlita den här sortens konsult blir allt mer populärt, i takt med att företag lägger mer fokus på att se till att alla arbetar tillsammans mot gemensamma målsättningar. Tillsammans med en HR business partner kan ni styra arbetet med HR för att gynna företagets övergripande strategi.

Vad är en HR business partner?

Ett nyckelord för att förklara vad en HR business partner gör är utveckling. Deras jobb går framförallt ut på att komma in i en organisation med ett nytt perspektiv och komma fram till idéer kring hur verksamheten skulle kunna fungera ännu bättre. Dessutom ska en HR business partner inspirera personalen att ta sig an de nya tankegångarna.

Exakt vilka uppgifter en HR business partner får hos dig beror naturligtvis på hur det ser ut i ditt företag i nuläget. Det finns ingen anledning att laga något som fungerar, därför ska din HR business partner lägga sin tid på områden där förbättringspotential finns. Från kompetensutveckling till fackliga förhandlingar, rekrytering och HR-processer.

Anlita en kompetent HR Business partner

Att komma in i ett företag utifrån och ta sig an personalfrågor är ingen lätt uppgift. Men våra kandidater för rollen HR business partners har rätt egenskaper och kompetens att göra det. Det är viktigt att de har god kommunikationsförmåga för att förmedla sitt budskap till ledningsgruppen, HR-avdelningen och resten av organisationen. De ska dessutom vara ansvarstagande, engagerade och vana att driva förändringsarbete. För att inte tala om den expertis inom HR-frågor som krävs. Hör av dig till oss så berättar vi mer om vad vi kan erbjuda.

Ladda hem guiden