Bli kontaktad

Strategiskt HÅR-arbete ger resultat

We fake each other better

Wise Consulting breddar nu sin portfölj och lanserar sitt helt nya brand, Wise Insulting, som uteslutande kommer att erbjuda tjänster inom HÅR. Vi har flertalet kompetenta HÅR-konsulter, HÅR-generalister, HÅR-controller, HÅR business partner och HÅR-direktörer som står redo att ta sig an vilken utmaning du än har.

"Arbetar med du med hår?"

”Vi får ofta frågan om vi jobbar med HÅR”

Lina Cavalli, VD på Wise Consulting, berättar vidare om det nya spännande initiativet Wise Insulting som lanseras idag:

Redan tidigt i min karriär som HR-chef var det många som trodde att jag arbetade med ”hår” när jag berättade om mitt jobb. Detta har jag sedan burit med mig i många år och till slut insåg jag hur smart det skulle vara att kombinera båda dessa instanser. Så nu kan vi erbjuda i princip allt inom HÅR-tjänster också. Det känns väldigt spännande, och praktiskt om någon skulle höra fel, då har vi både HR- och HÅR-tjänster redo.”

Hår är verkligen individuellt och kan variera i mängd, kvalité och tjocklek. Vissa har hår som tillsynes är tjockt och välmående medan andra känner att de inte har tillräckligt eller i den kvalitet de önskar. Dock finns det mycket vi kan lära oss om hår som kan hjälpa oss att få det hår vi alltid har velat ha.

Det är här vi kommer in helt enkelt och hjälper dig att jobba med ditt hår på det sätt du vill! Vi rekommenderar att du börjar med en HÅR-kartläggning (HÅR-audit) för att veta vart du står och vad du har för utmaningar, behov och möjligheter. Det är viktigt att alltid arbeta strategiskt med HÅR, annars riskerar du att sitta med en riktigt ovårdad kalufs. Det är i n t e kul….

FAQ om hår

Hur fort växer ett hårstrå?

Svar: Hår växer ca 0,35 mm per dygn och ett normalt hårstrå växer i 2-6 år och blir mellan 22-75 cm långt innan det ”vilar” i 1-3 månader – för att falla av och lämna plats för ett nytt hårstrå.

Hur mycket hår är normalt att tappa per dag?

Svar: Att tappa upp till 100 hårstrån om dagen anses normalt. Men tappar man fler hårstrån än så under en längre period kan man prata om håravfall. Vi kan allt om HÅR-avfall.

Varför blir håret rakt eller lockigt?

Svar: Om håret blir rakt eller lockigt beror på hårsäckens form. Raka hårsäckar ger rakt hår medan böjda ger krulligt. Detta är egenskaper som ärvs och dessa kan i olika utsträckning ändras under livet.

Vad krävs för att håret ska växa sig långt och starkt?

Svar: För att hår ska bli starkt måste det finnas rätt förutsättningar. När hårroten har bästa möjliga förutsättningar näringsmässigt (att du får i dig rätt näringsämnen) och omvårdnadsmässigt (att du tar god hand om ditt hår) då sitter det kvar längre, är starkare och känns tjockare.

 

Vi har lång erfarenhet av HÅR-arbete på många nivåer:

1

HÅR-KARTLÄGGNING Vi börjar oftast med en kartläggning för att få ett grepp om utmaningar och möjligheter.

2

HÅR-KONSULTER Vi stöttar, ger råd och tips oavsett kund eller hårtyp

3

STRATEGISKT HÅR-ARBETE Många tror att det räcker med att ha ett hår, det gör det inte!

4

HÅR-POLICY Ofta behövs riktlinjer och regler för håret och vi är experter på att ta fram dessa