Bli kontaktad

Outplacement

Så blir såväl arbetsgivare som medarbetare vinnare

Outplacement/ karriärcoachning är lösningen när arbetsgivare och anställd tvingas gå åt olika håll. Det finns många olika anledningar till att avveckling, omställning eller förändring blir nödvändigt. Det kan handla om arbetsbrist, omorganisation eller om personliga uppgörelser. Genom outplacement och karriärcoachning kan det dock bli win-win för såväl organisation som medarbetare, hur konstigt det än låter.

Outplacement

Outplacement (även kallat karriärcoachning) är en tjänst där ni får hjälp att gå skilda vägar under strukturerade och ansvarsfulla former, vilket både arbetsgivare och anställd vinner på.

Den anställde får coachning, rådgivning och hjälp till ett nytt arbete snabbare. Ni som arbetsgivaren kan fortsätta med verksamheten, samtidigt som ni visar att ni tar hand om era anställda genom hela anställningen.

För dig som är arbetsgivare

Vi hjälper din/a medarbetare att hitta sina styrkor och nästa utmaningar. Våra certifierade coacher har lång erfarenhet av individuell coachning, vägledning och rådgivning från många olika branscher och positioner.

Vi arbetar enligt en målinriktad och effektiv metod som utvecklats efter många års erfarenhet av outplacement och individuell coachning, RUSH-metoden

För dig som är medarbetare

Har relationen mellan dig och din arbetsgivare inte utvecklats som förväntat, eller behöver organisationen förändras så att det påverkar din tjänst? Din roll kanske inte är den samma som den var när du började.

Outplacement är en tjänst där ni får hjälp med att gå skilda vägar under strukturerade och ansvarsfulla former. Genom att välja ett professionellt outplacementprogram och karriärcoach säkrar du dina chanser att få ett nytt arbete. Hos oss har 9 av 10 ett nytt arbete inom 6 månader.

Executive Outplacement

Vid organisationsförändringar är det inte ovanligt att chefer och/eller ledningsgruppsmedlemmar behöver lämna sin arbetsgivare.  Genom våra program på executive-nivå har våra klienter en ny lösning på plats inom 3-12 månader. 

I våra program startar processen med att kartlägga din bakgrund, drivkrafter och framtidsplaner samt att sätta upp en målbild. Vi väljer en individuellt matchad huvudcoach för varje deltagare som följer med genom hela processen och projektleder programmet. Vi sätter ihop ett coachteam utifrån varje persons individuella behov och förutsättningar.

Vill du veta mer om outplacement/ karriärcoachning?

Fyll i fälten nedan så hör vi av oss.

RUSH-metoden får det att hända!

R

Reflektion. Identifierar styrkor, drivkrafter och kompetens. Vi fastställer personliga mål och nästa steg i karriären.

U

Utbud. Vi kartlägger arbetsmarknaden, relevanta branscher och roller. Vi går igenom olika sökvägar och möjligheter.

S

Strategi. Vi går igenom CV, personligt brev samt relevanta nätverk.

H

Handling. Vi genomför en testintervju med rekryterare, gör en konkret aktivitetslista samt handlingsplan.

  • Kia Lingegård

    Karriärcoach

    Varför har Kia valt Wise Consulting?

    "Här får jag arbeta med min passion, att hjälpa människor till nya utmaningar och insikter!"

    Jag vill veta mer