Arbetsrätt i praktiken

top-left
bottom-right

Utbildning | Arbetsrätt i praktiken

Det är lätt att låta sig begränsas av alla arbetsrättsliga regler. Det är för många en ny och okänd terräng som ibland till och med kan upplevas skrämmande. Så kan vi inte ha det! Under denna utbildning sätter vi dig i ”förarsätet” och lär dig det du absolut måste kunna om svensk arbetsrätt.

Vi går igenom hur den svenska arbetsrätten är uppbyggd, hur du informerar/förhandlar enligt MBL, och hur ett kollektivavtal fungerar. Därefter går vi igenom LAS – anställningsformer, förändringar av verksamhet och organisation, turordning, varsel och uppsägningar (både saklig grund personliga skäl och arbetsbrist).

Vi blandar teori med diskussion och du har självklart möjlighet att ställa frågor till våra handledare, Johan Molén och Fredrik Färm. De båda är seniora HR-konsulter och arbetsrättsexperter med gedigen erfarenhet av förhandling, facklig samverkan, omställning och komplexa arbetsrättsliga fall. De delar med sig av kunskap och egna fallgropar, lärdomar, samt bjuder på insikter som inte alltid går att läsa sig till i lagboken.

Innehåll i Arbetsrätt i praktiken:

  • Hur är arbetsrätten uppbyggd?
  • Så förhandlar du enligt MBL
  • Vad innebär saklig grund och vad gäller kring uppsägning p.g.a. personliga skäl?
  • Vad gäller kring uppsägning och turordning enligt LAS?
  • Det viktigaste i Lagen om föräldraledighet, Semesterlagen och Arbetstidslagen
  • Digitalt utbildningsstöd med förberedande frågor

Målgrupp:

Utbildningen riktar sig till dig som arbetar som ledare eller inom HR och vill stärka din arbetsrättsliga kunskap för att snabbt kunna omsätta detta i vardagen. Målsättningen är att du ska känna dig trygg i att genomföra förändringar och utveckla din verksamhet samtidigt som du hanterar och följer det arbetsrättsliga ramverket.

Boka din plats här

Pris

3900 SEK exkl. moms

Plats

Online via Zoom

Upplägg

1 halvdag (13:00 – 16:00)

Datum

Nya datum kommer till hösten 2021

Onlineutbildning - samma effekt, nytt upplägg!

Våra utbildningar ges online. Genom digitala plattformen Knowly och videoverktyget Zoom kan vi genomföra liveutbildningar, hålla gruppdiskussioner, skicka ut praktisk information och förberedande uppgifter inför utbildningen mm. För utbildningen behöver du ha tillgång till dator (med kamera och mikrofon) och en bra internetuppkoppling.

PP2016_MG_9173_Sofia_Kvadrat_Web

Har du frågor om utbildningar?

Kontakta Sofia Ceder så berättar hon mer.

Vårt mål - maximal effekt av din utbildning

Vi är bara nöjda när vi skapar verklig effekt, därför har vi skapat utbildningsupplägg för dig som vill nå nya höjder och skapa resultat på riktigt. Alla våra utbildningar bygger på gedigen forskning och modern pedagogik. Vår unika metod och våra erfarna utbildare säkerställer att utbildningen leder till förändring – så att du kan använda din fulla potential i ditt uppdrag.

Före

För att du ska få effekt är det viktigt med rätt förberedelser. Med hjälp av vårt digitala utbildningssystem startar din resa redan innan utbildningen med förberedande övningar. Här sätter vi grunden för maximal effekt.

Under

Vår pedagogik bygger på det upplevelsebaserade lärandet, med utgångspunkt i dina konkreta utmaningar kopplade till ditt uppdrag – alltid med affärsnyttan i fokus. Vi varvar teori med övningar, diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Efter

Där andra slutar – fortsätter vi. Efter utbildningen ser vi till att följa upp hur du använder kunskapen från utbildningen. Tillsammans med vår digitala coach följer vi upp din handlingsplan och ser till att du går från ord till handling.

Kontakt

Har du några frågor kring våra tjänster eller hur vi jobbar? Tveka inte att höra av dig till oss. Vi hjälper dig gärna.