Utbildning inom arbetsmiljö

top-left
bottom-right

Utbildning | Utbildning inom arbetsmiljö

Ett aktivt arbetsmiljöarbete är inte bara lagstadgat utan också något som skapar effekt i organisationen. En god arbetsmiljö bidrar till lönsamhet, tillväxt, ökad kreativitet och minskad sjukfrånvaro. Randstad Employer Brand Research har gång på gång visat att en trivsam arbetsmiljö är det viktigaste för svenska medarbetare när vi väljer arbetsgivare. Arbetsmiljön blir alltså avgörande, både när vi ska rekrytera nya medarbetare och behålla den kompetens som redan finns i organisationen.

Mycket av arbetsmiljöarbetet sker i det dagliga arbetet, men för att arbetsmiljöuppgifter ska kunna tilldelas chefer krävs det att cheferna erhållit rätt kunskap och kompetens för att kunna utföra uppgifterna.

I den här arbetsmiljöutbildningen går vi igenom grundläggande kunskaper inom arbetsmiljö med fokus på det systematiska arbetsmiljöarbetet, samt organisatorisk och social arbetsmiljö.

Arbetsmiljöutbildning – dag 1:

 • Arbetsmiljöns regelverk
 • Ansvar i arbetsmiljöarbetet
 • Fördelade arbetsmiljöuppgifter
 • Samverkan
 • Systematiskt arbetsmiljöarbete
 • Olyckor och tillbud

Arbetsmiljöutbildning – dag 2:

 • Organisatorisk och social arbetsmiljö
 • Arbete på distans
 • Hälsofrämjande arbete
 • Sjukfrånvaro och rehabilitering

Efter utbildningen får du:

 • Grundläggande kunskaper inom arbetsmiljö
 • Förståelse för hur ledarskapet påverkar arbetsmiljön
 • Kunskap kring vad du ska göra och hur
 • Konkreta verktyg för att ta arbetsmiljöarbetet vidare i din verksamhet

Målgrupp:

Den här utbildningen vänder sig till dig som behöver en grundutbildning inom arbetsmiljö med fokus på det systematiska arbetsmiljöarbetet, samt organisatorisk och social arbetsmiljö.

Missa inte!
Du vet väl att du kan söka bidrag för arbetsmiljöutbildning?
Genom AFA kan du som arbetsgivare söka bidrag när du köper in utbildning inom arbetsmiljö. Hör av dig till oss så berättar vi mera!

Boka din plats här

Pris

7800 SEK exkl. moms

Plats

Online via Zoom

Upplägg

2 halvdagar (09:00 – 12:00)

Datum

Välj ett alternativ nedan

Onlineutbildning - samma effekt, nytt upplägg!

Våra utbildningar ges online. Genom digitala plattformen Knowly och videoverktyget Zoom kan vi genomföra liveutbildningar, hålla gruppdiskussioner, skicka ut praktisk information och förberedande uppgifter inför utbildningen mm. För utbildningen behöver du ha tillgång till dator (med kamera och mikrofon) och en bra internetuppkoppling.

PP2016_MG_9173_Sofia_Kvadrat_Web

Har du frågor om utbildningar?

Kontakta Sofia Ceder så berättar hon mer.

Vårt mål - maximal effekt av din utbildning

Vi är bara nöjda när vi skapar verklig effekt, därför har vi skapat utbildningsupplägg för dig som vill nå nya höjder och skapa resultat på riktigt. Alla våra utbildningar bygger på gedigen forskning och modern pedagogik. Vår unika metod och våra erfarna utbildare säkerställer att utbildningen leder till förändring – så att du kan använda din fulla potential i ditt uppdrag.

Före

För att du ska få effekt är det viktigt med rätt förberedelser. Med hjälp av vårt digitala utbildningssystem startar din resa redan innan utbildningen med förberedande övningar. Här sätter vi grunden för maximal effekt.

Under

Vår pedagogik bygger på det upplevelsebaserade lärandet, med utgångspunkt i dina konkreta utmaningar kopplade till ditt uppdrag – alltid med affärsnyttan i fokus. Vi varvar teori med övningar, diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Efter

Där andra slutar – fortsätter vi. Efter utbildningen ser vi till att följa upp hur du använder kunskapen från utbildningen. Tillsammans med vår digitala coach följer vi upp din handlingsplan och ser till att du går från ord till handling.

Kontakt

Har du några frågor kring våra tjänster eller hur vi jobbar? Tveka inte att höra av dig till oss. Vi hjälper dig gärna.