Bli kontaktad

Event

FRUKOSTSEMINARIUM MALMÖ: ”Rätten att bli glömd!” Vad innebär den nya dataskyddsförordningen?

Föregående

Visa alla seminarium

Nästa

Detta seminarium har redan passerat. Håll utkik här löpande efter nya intressanta event!
2017/03/28 @ Studio, Nordenskiöldsgatan 24, plan 2, Malmö

FRUKOSTSEMINARIUM MALMÖ: ”Rätten att bli glömd!” Vad innebär den nya dataskyddsförordningen?

När? Tisdag 28 mars 2017 kl. 08.30-09:30, frukost från 08.00

Var? Studio, Nordenskiöldsgatan 24, plan 2, Malmö

Den 25 maj 2018 kommer en ny dataskyddsförordning att ersätta den svenska personuppgiftslagen. Många företag och organisationer med digitala lösningar kommer nu behöva ta dessa frågor på allvar, stora bötesbelopp väntar de organisationer som inte följer dessa nya lagar. Den nya lagstiftningen kommer att ge den registrerade personen större rättigheter och medföra större skyldigheter för de som behandlar personuppgifter.

Det kommer att bli lättare för individen att få reda på hur dennes personuppgifter behandlas. Man ska ha rätt att bli ”glömd”, och man ska ha rätt att veta när någon olovligen fått åtkomst till ens data.

Det är viktigt att ni redan nu börjar planera hur ni ska anpassa er till dataskyddsförordningen, då ni till exempel kan behöva införa nya rutiner för att tillmötesgå dataskyddsförordningens utökade krav. I större organisationer kan detta få stor påverkan i frågor om budget, IT-system, personal, styrning och kommunikation.

Kom på vårt kostnadsfria frukostseminarium där vår dataskyddsexpert Henrik Nermar vägleder dig om vilka insatser detta kan innebära för just ditt företag.

Varmt välkommen!

Anmäl dig direkt

Du kan också skicka ett mail direkt till seminarium@wiseconsulting.se.