Bli kontaktad

Lage Backlund

"Att få göra skillnad och samtidigt utvecklas är min drivkraft"

Lage Backlund arbetar sedan 2013 hos Wise Consulting som HR-konsult. Han kom direkt till rollen från att ha varit HR-chef på Zacco (ledande konsultföretag inom immaterialrätt). Möjligheterna till att göra verklig skillnad och därmed avtryck för människor och organisationer är en av drivkrafterna till att Lage fortfarande är kvar och trivs i konsultrollen. Lage berättar här mer om livet som konsult.

Making a difference and at the same time developing is my driving force

As an HR consultant I get the opportunity to make a difference for people and organizations by taking advantage of my previous experiences – but also the opportunity to learn new when I get to work with organizations in different sizes, industries and with different types of challenges and assignments. The great thing about Wise Consulting’s offer is that as a consultant I can alternate between interim assignments and shorter project assignments – this gives me a nice variation and the best of both worlds according to me.

Different types of assignments give me width

Ett interimsuppdrag kan innebära att jag tillfälligt går in som HR-chef hos kunden. Det innebär att jag tar över allt ansvar som ligger i rollen, dvs. personalansvar, ledningsgruppsarbete och ansvar för att driva HR-agendan i organisationen. Utöver interimsuppdragen har jag också fått möjlighet att arbeta med en rad olika typer av projekt, t.ex. omorganisationer, avveckling, performance & talent management, kompetensförsörjning, kultur & värderingar, HR Transformation/utveckling m.m. Projektuppdragen ger mig möjlighet att fördjupa mig och göra skillnad inom områden som jag brinner extra mycket för.

Förmåga att sätta mig in i olika behov och utmaningar

Oavsett typ av uppdrag handlar det inledningsvis om att snabbt förstå kundens utmaningar, affär och förväntningar på leverans och på mig som konsult – en förmåga som tränas upp i takt med antalet genomförda uppdrag. Det är också viktigt att vara lyhörd för olika organisationers olikheter och kulturella skillnader – vad som är viktigt i en organisation kan ha lägre betydelse i en annan. I rollen som konsult får jag möjlighet att använda mina erfarenheter och kunskap och göra skillnad för människor och organisationer! Det bästa kvittot på detta är när en kund återkommer eller när jag får höra att jag i mitt uppdrag lyckats göra ett avtryck.

 

Lage Backlund, HR-konsult på Wise Consulting.

Vill du också jobba som HR-konsult?

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss!

 • Helena Dahlbeck

  HR-konsult

  Vad är det bästa med konsultrollen?

  "Att jag får göra skillnad ute hos våra kunder, samtidigt som jag själv utvecklas!"

  Jag vill veta mer
 • Lage-block-ny

  Varför har Lage valt rollen som HR-konsult?

  ”Att få göra skillnad och samtidigt utvecklas är min drivkraft.”

  Jag vill veta mer
 • Stina Åkerlind

  HR-konsult

  Varför valde Stina Åkerlind Wise Consulting?

  "Människorna och den positiva andan på Wise Consulting gjorde valet självklart!"

  Jag vill veta mer