Bli kontaktad

Våra kunder berättar

Strategier förändrar inte företag - människor gör!

Utveckling, Hr-konsult

"Ett flexibelt upplägg med rätt HR-konsult på plats snabbt"

Stavdal, ett av Sveriges ledande maskinuthyrningsföretag, har vuxit väldigt snabbt och det medförde att HR-frågorna blev mer och mer viktiga men VD kände en viss osäkerhet gällande i vilken omfattning man behövde jobba med HR-frågorna. Detta ledde till en kontakt med Wise Consulting i Göteborg och att HR-konsulten Claes Berggren klev in och stöttade.

Mikael Olsson, VD, Stavdal

Här får du träffa Stavdals VD Mikael Olsson och vår HR-konsult Claes Berggren. Mikael berättar vad som avgjorde när ni valde att anlita Wise Consulting:

–       Eftersom vi var osäkra på omfattningen av stödet var det väldigt viktigt för oss att det fanns mycket flexibilitet i upplägget, vi ville ha möjlighet att växla upp och ner i tid och omfattning. Detta kunde Wise Consulting erbjuda. Vi kände också direkt att Claes hade helt rätt kompetens och erfarenhet för oss.

Vad innebar uppdraget, hur kom ni fram till vad som behövde göras? Claes förtydligar:

–       Vi började med att göra en så kallad HR-kartläggning där jag gick igenom samtliga HR-områden för att se vad som saknades, vad som fanns och vad som behövde utvecklas. När vi gör HR-kartläggningar gör vi det utifrån ARUBA, dvs vi tittar på hur väl rustade företaget är för de olika HR-processerna som omfattar Attrahera, Rekrytera, Utveckla, Behålla och Avsluta. När vi hade gjort detta arbete såg vi ganska klart att Stavdal behövde ha en HR-konsult på plats 2 dagar i veckan.

Vad har rent konkret tagits fram och utförts under tiden Claes varit på plats?

–       På kort tid genomfördes ett flertal olika HR-projekt, allt från framtagning av personalhandbok, tydligare lönepolicy, genomförande av medarbetarundersökning till genomförande av chefsutbildning. Dessutom har Claes också agerat strategisk bollplank till ledningsgruppen i olika HR- och personalrelaterade frågor. Idag har vi en HR-administratör på plats, som Claes coachar in i rollen, och Claes kvarstår som strategisk partner vid behov.

Till sist, vad skulle du Claes säga har varit det roligaste med uppdraget hos Stavdal?

–       Det roligaste med uppdraget har varit att få lära känna Stavdal och alla deras medarbetare, ett härligt gäng som brinner för sin affär!

Mikael Olsson, Stavdal och Claes Berggren, Wise Consulting.

Hör av dig till oss!

Lämna ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort