Bli kontaktad

Våra kunder berättar

Strategier förändrar inte företag - människor gör!

Kultur & Värderingsarbete, Ledarutveckling

"Ett ledarprogram helt anpassat efter våra chefers specifika behov"

Omegapoint är ett medarbetar-ägt IT-bolag som befinner sig i stark tillväxt. En utmaning för Omegapoint är att många av cheferna är ”chef på distans” vilket ställer speciella krav på ledarskapet. Det var just detta som var utgångspunkten när Lotta Hammarström började undersöka vilka möjligheter det fanns att anpassa en ledarskapsutbildning efter Omegapoints och chefernas specifika behov.

Lotta Hammarström, Ansvarig för Talent Management, Omegapoint

Vad var det Lotta var ute efter när hon sökte en samarbetspartner och varför föll valet på Wise Consulting?

–       Det vi behövde var en aktör som kunde skräddarsy ledarskapsprogrammet exakt efter våra förutsättningar och våra chefers situation och vardag. Wise Consulting förstod snabbt vårt behov och utstrålade starkt engagemang redan i vårt första möte.  Deras vilja och drivkraft och såklart erafenhet och kunskap var avgörande för oss!

Beskriv upplägget lite mer, hur valde ni att lägga upp insatsen?

–       Vi landade tillsammans i att vi ville ha en skräddarsydd ledarskapsutbildning under en period om 18 månader, under denna period kör vi olika workshops där vi tar upp specifika ledarskapsämnen som är anpassade efter chefernas önskemål och utmaningar. Det kan t ex vara ämnen som Motivation, Coachande förhållningssätt och Hälsosamt ledarskap.

Omegapoints chefer har nu hunnit med ett antal moduler av programmet, vad är intrycket så här långt?

–       Det är en häftig sammansättning i gruppen eftersom alla har olika erfarenhet av ledarskap. Vår utmaning har varit att trots det hamna på rätt nivå och vi tycker verkligen att både cheferna och konsulterna från Wise Consulting har sett till att det varje gång har blivit ett väldigt givande utbyte mellan deltagarna.

Vad menar Lotta är den viktigaste skillnaden nu jämfört med innan ledarskapsprogrammet satte igång?

–       Idag har vi ett kontinuerligt utvecklingsprogram för våra chefer helt anpassat efter våra behov. Ledarprogrammet har förutom att ge cheferna mer kunskap också bidragit till att stärka sammanhållningen bland cheferna i bolaget!  

Lotta Hammarström, Ansvarig för Talent Management, Omegapoint.

Hör av dig till oss!

Lämna ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort