Bli kontaktad

Våra kunder berättar

Strategier förändrar inte företag - människor gör!

Utveckling, Hr-konsult

"Vi fick helt rätt kandidat för jobbet, en riktigt duktig HR-konsult som blev ett med teamet"

Fora är det vassa serviceföretaget som erbjuder administrativa lösningar för kollektivavtalade försäkringar och avgifter för parter på arbetsmarknaden. HR-teamet på Fora leds av Tomas Torarp och han stod inför en stundande föräldraledighet och sökte därför en HR-konsult som kunde kliva in och stötta organisationen.

Tomas Torarp, HR-chef på Fora

Vad var det mer precist som Tomas såg att han behövde?

– Jag var ute efter en duktig HR-generalist som snabbt kunde dyka ner i våra HR-processer och sätta sig in i vår arbetsmetodik. Viktigt var såklart också att hitta en konsult som vi visste skulle fungera både i vårt HR-team och med våra chefer.

Vad var det som egentligen avgjorde när Tomas bestämde sig för att anlita en HR-konsult via Wise Consulting?

–  Jag upplevde att Wise Consulting snabbt förstod vårt behov och kunde utifrån det presentera helt rätt kandidater för uppdraget. Det är klart att det alltid är svårt att hitta någon som har erfarenhet av exakt allt vi efterfrågar men vi kände direkt att samtliga var tillräckligt erfarna för att förstå våra utmaningar. Viktigast av allt, de var alla nyfikna och ambitiösa nog att kunna kliva in och ta ansvar för att det vi ville få utfört också blev det.

Tomas fortsätter:

– Viktigt för oss var en leverantör med gedigen HR-kunskap, det som också avgjorde var att vi sedan tidigare varit väldigt nöjda med samarbetet med Wise Consulting gällande outplacement och andra Wise-bolag gällande rekrytering.

HR-konsulten Marie Arnberg blev den som klev in i rollen som HR-generalist hos Fora, vad vill Tomas lyfta fram som utmärkande för Marie?

– Marie har med sitt kunnande, driv och inte minst via sitt nätverk med andra konsulter inom Wise Consulting verkligen kunnat sätta guldkant på våra befintliga HR-processer. Hon har tagit ett ansvar utöver det jag hade förväntat mig av en konsult som är inne under en begränsad tid. Marie har snarare känts som en anställd i teamet som sett våra behov och som tagit egna initiativ för att lösa dem.

Några avslutande ord från Tomas:

– Vi hade tänkt oss att ta in en konsult under 6 månader men under uppdragets gång upptäckte vi fler och fler saker som Marie kunde stötta oss med. Uppdraget blev till slut nästan 12 månader – det säger mycket om hur nöjda vi varit!

Tomas Torarp på Fora.

Hör av dig till oss!

Lämna ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort