bottom-right
top-left

För arbetsgivare

Vad gäller vid korttidsarbete?

Coronavirusets framfart har det skapat stora utmaningar för arbetsgivare. Det är många frågor att ta ställning till och många regler som måste följas. Bland annat kring de nya reglerna gällande korttidsarbete, där arbetstagarens arbetstid minskar och arbetsgivare för stöd från staten för att täcka delar av kostnaden. 

Många företag försöker nu få ihop begreppen kring ansökan om korttidsarbete och hur reglerna ska tillämpas. Exempelvis om företaget inte har kollektivavtal avtal och ni måste ingå avtal med 70 procent arbetstagare vid en viss driftsenhet. Men vad är en driftsenhet? Får man dela upp arbetstagare med full sysselsättning inom en enhet och istället avtala korttidsarbete med de som inte har full sysselsättning?

Detta kan vara snåriga regler och särskilt om du har en konsultverksamhet med uppdrag utförda hos en rad olika kunder. Vi hjälper dig sprida ljus över de mest kritiska frågeställningarna och bistår i att lägga en bemanningsplan som håller över tid.

Kontakta oss:

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss.

christin-hume-hBuwVLcYTnA-unsplash

Med anledning av att det nya coronaviruset, covid-19, finns det många områden kopplat till arbetsgivaransvaret som skapar många frågetecken. Det kan handla om arbetsrättsliga frågor, permitteringar, varsel, omställning av verksamheten, krishantering och arbetsmiljöfrågor. Våra experter hjälper dig att agera rätt utifrån de lagar och regler som finns.

Lästips! Kika gärna in under insikter och kunskap. Där hittar du relevant information under taggen "Corona" som ger dig bättre koll på läget. 

Group 2

Behöver du stöd i din organisation?

Kontakta Sofia Ceder så berättar hon mer.

Några kunder vi jobbar med

Dahl_logotyp_Alternativ_blå EJ på webben
aspia2
hsb2
coop2
nch2
fojab
volt
skandia-fastigheter
Logo_bySF_png

Kontakta oss

Har du några frågor kring våra tjänster eller hur vi jobbar? Tveka inte att höra av dig till oss. Vi hjälper dig gärna.