Bli kontaktad

Varför valde Stina Åkerlind Wise Consulting?

"Människorna och den positiva andan på Wise Consulting gjorde valet självklart!"

Hr-konsult

Stina Åkerlind

Människorna på Wise Consulting gjorde valet självklart! Stina Åkerlind började arbeta på Wise Consulting 2017. Stina kom då från ett jobb som HR-chef i skolkoncernen AcadeMedia.

I fem år jobbade hon inom AcadeMedia i olika roller med stort fokus på ledarskap- och kompetensförsörjning. Dessförinnan har hon främst haft roller som HRBP och HR-specialist.

Hur hamnade du på Wise Consulting?

Åren på AcadeMedia var väldigt spännande med högt tempo, ständig förändring, snabb tillväxt och mycket fokus på utveckling. Jag brann för uppdraget och kände mig hemma i företaget, men kände efter några år att det var dags att göra något annat. Det var svårt att se vilket typ av organisation eller roll jag skulle söka mig till. Jag tog kontakt med K2 search (ett av systerbolagen inom Wise Group) för att få vägledning i lediga tjänster på marknaden och få tips om intressanta företag att arbeta på. K2 hade många uppdrag på gång och tipsade om flera lediga tjänster att söka, men avslutade med att Wise Consulting sökte nya konsulter i Stockholm. Först när jag kom i kontakt med Wise Consulting insåg jag att jag skulle passa som konsult och att det var rätt roll för mig.

Vad föll du för när du bestämde dig för Wise Consulting?

Jag hade en väldigt positiv bild av Wise Group redan innan. I mina tidigare roller har jag haft kontakt med systerbolagen Edge HR, Wise Professionals och Capacitet, så Wise Consulting kändes som en självklarhet. Varje gång jag besökte Wise building för ett möte upplevde jag en positiv anda på arbetsplatsen och att medarbetare trivdes och hade roligt på jobbet.

Är det svårt att komma in i jobbet som konsult?

För mig har det inte varit det. Jag har märkt att många företag är vana vid att ta emot konsulter och gör ingen skillnad på sina konsulter och anställda. Mina uppdragsgivare har velat att jag ska känna mig hemma och trivas under mitt uppdrag hos dem. Jag har blivit ordentligt introducerad till både företaget och rollen för att få rätt förutsättningar att utföra mina arbetsuppgifter.

Vad skulle du ge för tips till en konsult som ska ut på sitt första uppdrag?

Känn av och lyssna in vad det är för kultur på arbetsplatsen du ska vara på. Vad är fokus för verksamheten det närmsta året och åren, och hur det är kopplat till ditt HR-uppdrag hos dem? Ställ många frågor kring vad uppdragsgivaren vill att du ska fokusera på och stäm av hur du ska prioritera så att ni är överens. Det är också skönt att så snabbt som möjligt få igång alla system och verktyg du är beroende av såsom mail, telefon, mappar, HR-system, login osv. så att inte det blir hinder när jobbet väl rullar igång.

Hoppas att vi ses.

/Stina.

Hör av dig till oss!

Lämna ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort