Bli kontaktad

Varför har Mikael valt Wise Consulting?

"Jag ville utvecklas genom olika roller i olika branscher."

Hr-konsult

Mikael Johansson

Micke började som HR-konsult på Wise Consulting 2016 och kom direkt från rollen som Talent Management Consultant på Ericsson. I nio år arbetade han bland annat på Ericsson i olika roller med fokus på Comp&Ben, arbetsmiljö och arbetsrätt.

En spännande bakgrund, vad var det som gjorde att du valde att ta steget från detta till en roll som HR-konsult på Wise Consulting?

–       Åren på Ericsson var utvecklande och jag hade en egen plan med min karriär som började på HR Service Desk för Sverige, vidare till Comp&Ben-specialist för Sverige för att sedan bli HR-generalist inom fabriksvärlden och till sist global specialist inom Talent Management och People Analytics. När jag började närma mig tio år med olika roller och en härlig kompetensresa kände jag att det var dags att ta steget till andra branscher utanför telecom och började leta efter något som passade mig. När jag kom i kontakt med Wise Consulting kände jag att den utmaning jag behövde fanns i rollen som HR-konsult, då jag både kan utmanas kompetensmässigt och även komma i kontakt med många olika branscher.

Förutom att konsultrollen lockade, vad var det specifikt hos Wise Consulting som avgjorde för dig?

–       Jag hade träffat konsulter från Wise Consulting innan och hade en positiv bild från dessa möten. Främst slogs jag av den positiva kulturen som jag mötte i den gedigna rekryteringsprocessen, något jag inte hade varit med om innan. Det var oerhört viktigt för mig att kunna matcha bra värderingar med kollegor som är öppna och delar med sig av sina erfarenheter och kompetenser, vilket jag möter hos Wise Consulting varje dag. 

Du trivdes väldigt bra hos din förra arbetsgivare och hade höga krav på vad du behövde av en ny arbetsgivare för att trivas och utvecklas, på vilket sätt lever Wise Consulting upp till detta?

–        Hos Wise får jag vara den jag är och det är inte bara min chef som jobbar för min utveckling, utan även säljare och matchningskoordinatorer. Jag får vara med i säljprocessen och kan även utveckla den sidan hos mig själv. Det är även positivt att vi inte är fast i tunga processer, utan kan skräddarsy våra erbjudanden efter våra kunder och även vara huvudprodukten i konsultaffären. Det är högt i tak och alltid tacksamt att påverka och utveckla verksamheten på olika sätt. Sedan tycker jag att Wise både agerar och pratar om balansen i livet och alltid ställer upp när man exempelvis är småbarnsförälder.

Hör av dig till oss!

Lämna ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort