Bli kontaktad

Varför har Lage valt rollen som HR-konsult?

”Att få göra skillnad och samtidigt utvecklas är min drivkraft.”

Hr-konsult

Lage Backlund

Möjligheterna till att göra verklig skillnad och därmed avtryck för människor och organisationer är en av drivkrafterna till att Lage Backlund fortfarande är kvar och trivs i konsultrollen. Lage berättar här mer om livet som konsult.

Att få göra skillnad och samtidigt utvecklas är min drivkraft

Lage Backlund arbetar sedan 2013 hos Wise Consulting som HR-konsult. Han kom direkt till rollen från att ha varit HR-chef på Zacco (ledande konsultföretag inom immaterialrätt). Som HR-konsult får jag möjlighet att göra skillnad för människor och organisationer genom att dra nytta av mina tidigare erfarenheter – men också möjlighet att lära nytt då jag får arbeta med organisationer i olika storlekar, branscher och med olika typer av utmaningar och uppdrag. Det fina med Wise Consultings erbjudande är att jag som konsult kan alternera mellan interimsuppdrag och kortare projektuppdrag – detta ger en fin variation och det bästa av två världar enligt mig.

Olika typer av uppdrag ger mig bredd

Ett interimsuppdrag kan innebära att jag tillfälligt går in som HR-chef hos kunden. Det innebär att jag tar över allt ansvar som ligger i rollen, dvs. personalansvar, ledningsgruppsarbete och ansvar för att driva HR-agendan i organisationen. Utöver interimsuppdragen har jag också fått möjlighet att arbeta med en rad olika typer av projekt, t.ex. omorganisationer, avveckling, performance & talent management, kompetensförsörjning, kultur & värderingar, HR Transformation/utveckling m.m. Projektuppdragen ger mig möjlighet att fördjupa mig och göra skillnad inom områden som jag brinner extra mycket för.

Förmåga att sätta mig in i olika behov och utmaningar

Oavsett typ av uppdrag handlar det inledningsvis om att snabbt förstå kundens utmaningar, affär och förväntningar på leverans och på mig som konsult – en förmåga som tränas upp i takt med antalet genomförda uppdrag. Det är också viktigt att vara lyhörd för olika organisationers olikheter och kulturella skillnader – vad som är viktigt i en organisation kan ha lägre betydelse i en annan. I rollen som konsult får jag möjlighet att använda mina erfarenheter och kunskap och göra skillnad för människor och organisationer! Det bästa kvittot på detta är när en kund återkommer eller när jag får höra att jag i mitt uppdrag lyckats göra ett avtryck.

Hör av dig till oss!

Lämna ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort