Insikter & kunskap

Insikter & kunskaper för inspiration och utveckling.

Hitta rätt kunskap

Ta del av vår mångåriga kunskap inom HR, utveckling, ledarskap, medarbetarskap och mycket mer. Ju mer du vet, desto mer välgrundade beslut kan du fatta. Att veta när man vet något och när man inte vet något – det är kunskap. Se därför till att ofta besöka vår kunskapsbank här, det lönar sig.

Dela gärna vidare om du gillar det du ser!

Filtrera


Blogg

Hur bygger du en framgångsrik organisationskultur – 5 steg att komma igång!

Organisationskultur har studerats sedan 50-talet, men som begrepp fick det stort genomslag först när det dök upp under 80-talet då Japan hade stor ekonomisk framgång. Man trodde att det hade att göra med organisationskulturskaraktärer som Japans framgångsrika organisationer hade. Frågan är hur vi tar oss an detta arbete som handlar om människorna i din organisation?
Läs mer här
Blogg

Dåligt ledarskap – vad kännetecknar en dålig chef?

Har du någon gång upplevt en destruktiv chef? Den frågan inleder Maria Fors Brandebo ofta sina föreläsningar med. Än så länge är det väldigt få som inte räckt upp handen. Maria är forskare på Försvarshögskolan och har studerat destruktivt ledarskap i över 10 år. Maria är även medförfattare till boken ”Destruktivt ledarskap”. Men vad kännetecknar egentligen ett dåligt ledarskap?
Läs mer här
Blogg

Gör svåra samtal lättare – 5 tips till dig som chef!

De flesta chefer har någon gång varit i en situation där de haft en medarbetare som missköter sig. Jag har flertalet gånger mött chefer som uppgivet berättar att det gått för långt, och får frågan hur de ska hantera situationen. Första steget är att prata med medarbetaren, vilket i detta läge kan kallas ett svårt samtal. Vad är då viktigt för att komma vidare med dessa så ofta ”svåra samtal”?
Läs mer här
Wise video

Wise Video | Kreativa kollisioner – arbetsplatsens återuppståndelse

Återgången till våra kontor står runt hörnet och många är nog överens om att vi inte vill tillbaka till hur det var förr. Men hur ska det nya se ut? Se detta inspelade material från vårt webbinarium "Kreativa kollisioner – arbetsplatsens återuppståndelse". Här får du ta del av trendspaning, diskussioner och reflektioner kring framtidens arbetsplatser.
Läs mer här
Case

Case | Nordward

Fisk och skadjurskoncernen Nordward har trots sin storlek valt att anlita en extern HR-konsult i stället för att anställa. På så sätt använder de sina resurser effektivt och får mycket kompetens för pengarna.
Mikael Salenstedt, Koncernchef
Läs mer
Wise video

Wise Video | Lär dig allt om Brave Worklife

Den senaste tidens pandemi med hemarbete gör att allt fler upplever svårigheter i att avgränsa sina yrkesmässiga- och privata åtaganden. Bland annat genom att man vid hemarbete lätt ta på sig för mycket. I det här inspelade materialet från vårt webbinarium "Lär dig allt om Brave Worklife" får du konkreta tips och råd på hur du kan hantera dessa utmaningar
Läs mer här
Blogg

Hur kan HR bidra till en mer hållbar omställning – 4 konkreta tips

För att lösa den pågående klimatkrisen räcker det inte med Earth Hour en gång om året, eller att medarbetare går ut och plockar plast i naturen på den årliga kick-offen. Det krävs mer, väldigt mycket mer. För att lyckas måste vi ändra våra vanor och beteenden i grunden.
Läs mer
Case

Case | Prisjakt

När Edit Eriksson på Prisjakt hörde av sig till oss på Wise Consulting var det med en minst sagt ovanlig önskan. Hon sa att hon behövde en snickare. Nu är Prisjakts ”hus” i topptrim!
Edit Eriksson, Head of people and organisation
Läs mer

Häng med på vår VIP-lista!

Vill du få en update när vi fyller på med nytt innehåll, såsom events, bloggar, guider eller spännande poddavsnitt? Då ska du fylla i dina uppgifter här så skickar vi dig ett mail när det finns nytt innehåll för dig!

Kontakt

Har du några frågor kring våra tjänster eller hur vi jobbar?
Tveka inte att höra av dig till oss. Vi hjälper dig gärna.

Nyfiken på oss och hur vi kan hjälpa dig?

Fyll i dina uppgifter så tar vi ett förutsättningslöst samtal!