Bli kontaktad

Bloggen

Låt oss inspirera dig inom HR, ledarskap, medarbetarskap & karriär.

Föregående

Visa alla inlägg

Nästa

04 / 08 / 15

Wise Consulting, en sprudlande plats full med emotionell intelligens

”Vad de har varit snälla och tagit väl hand om dig” var min flickväns kommentar när jag berättade för henne hur min första dag på WiC hade varit. Och ja, som vanligt hade, Ida, min flickvän såklart rätt. Och ja, som vanligt hade Ida, min flickvän, såklart rätt. Första dagen passerade snabbt och präglades av glada kollegor som hälsade mig hjärtligt välkommen medan jag visades runt i lokalerna. Efter en lång rundtur och ett tappert försök att memorera alla nya ansikten var första dagen avklarad. Jag gick hem med en fin blombukett och längtade redan till dagen därpå.

Andra dagen kom och jag introducerades för emotionell intelligens – ett personlighetsverktyg som vid min praktikstart var nytt hos coacherna. Riktlinjer behövde därför uppföras. Tajmingen kunde inte vara bättre för min del då emotionell intelligens blev mitt huvudprojekt som jag kunde länka samman med min praktikrapport som skulle göras parallellt.

Så varför är emotionell intelligens viktigt?

Ur praktikrapporten: I Sverige har de arbetsorsakade besvären ökat den senaste tiden vilket resulterat i att nästan var fjärde svensk upplevt besvär som orsakats av deras arbete. Orsaken till de ökade besvären beror till stor del av stress och andra psykiska påfrestningar.

Många av oss upplever stress under kortare perioder, vilket inte är något problem. Det är först när stressen blir till vardag som den är skadlig. De signaler som visar när någon är drabbad av för hög arbetsbelastning och stress är att arbetstagaren arbetar mycket övertid, tar med arbetet hem, upplever sig som otillräcklig och upplever psykosomatiska besvär som värk och sömnbrist.

Det finns flera bra redskap att ta till för att motverka stress och arbetstagarnas psykiska påfrestningar och ett av dem är emotionell intelligens. Genom att träna sin emotionella intelligens kan medarbetarna bli bra på att förstå sig själva, hantera stress och samarbeta med sina kollegor. Detta gör att arbetstagarna mår och trivs bättre på sin arbetsplats. Det säger ju även sig självt att om du mår bra presterar du bättre, vilket såklart är till företagets förtjänst. Win Win!

Någonting måste göras för att bryta denna negativa trend och jag tror att svaret finns i att vi måste rusta arbetstagarna för att bättre kunna hantera den tuffa miljön som de befinner sig i. Jag tror att införandet av emotionell intelligensen skulle vara ett bra steg i rätt riktning i att lära de anställda hantera stressen på ett konstruktivt sätt. För att lyckas införa EQ som ett dagligt tänk ute hos företagarna gäller det att tydligt visa på de ekonomiska fördelar som finns att tjäna.

För att knyta an till min inledning med att Wise Consulting är full med emotionell intelligens så tror jag att andra företag har mycket att lära här. Wise Consulting har hittat en väldigt positiv och god arbetsmiljö som tar hand om sina arbetstagare och värnar om dem så de kan känna sig trygga och må bra. Detta gör att de anställda hos Wise Consultting har goda chanser att hantera den höga press av stress som finns runt omkring oss i dagens samhälle.

Så skulle jag rekommendera Wise Consulting som praktikplats/arbetsplats? Alla dagar i veckan!

Robert Franzén, HR-praktikant på Wise Consulting

Dela inlägget

Hör av dig till oss!

Lämna ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort