Bli kontaktad

Bloggen

Låt oss inspirera dig inom HR, ledarskap, medarbetarskap & karriär.

Föregående

Visa alla inlägg

Nästa

16 / 08 / 18

Vi är med och förbättrar världen – häng på du med!

Har du tänkt på hur alla våra olika val i livet påverkar jordens framtid? Varje val vi gör lämnar ett större eller mindre fotavtryck. Vilka avtryck vill du lämna? Det finns mycket vi kan göra i vår vardag, såväl som privatperson som anställd. Det finns också mycket vi kan göra som organisation – ett initiativ är att arbeta med CSR som gör världen lite bättre.

Idag vill allt fler arbeta för ett högre syfte – tyvärr kan vi alla inte vara på plats och bygga vattenförsörjningssystem på platser där det behövs, men det finns så mycket vi kan göra bara genom att använda våra yrkesprofessioner. Du kan faktiskt använda din kompetens för att göra gott, du kan, tillsammans med ditt företag, vara med och bidra till ett högre syfte genom att hjälpa andra i sin resa mot en bättre värld.

Vi på Wise Consulting är otroligt stolta över att vara samarbetspartners och sponsorer till Limeblue Impact. Ett företag som kopplar ihop individer med sociala entreprenörer som genom sitt arbete bidrar till FN:s globala mål för en bättre värld.

Vad gör en social entreprenör?

Sociala innovationer och socialt entreprenörskap växer mer och mer, vilja att kunna göra skillnad genom företagande ökar kraftigt. Det handlar, enkelt förklarat, om att med hjälp av innovativa och entreprenöriella metoder hitta lösningar för samhällsutmaningar. Varför inte göra gott samtidigt som du bedriver en verksamhet? Det kanske låter som en självklarhet men det finns idag alldeles för många verksamheter som varken är långsiktiga eller hållbara.

Vilka är Limeblue Impact?

Limeblue skapades som en plattform för mötet mellan sociala entreprenörer och företag som vill göra mer nytta för världen. Limeblue består av ett mindre dreamteam som alla brinner för att göra skillnad, riktig skillnad. Deras affärsidé är grundat ur en dröm, en dröm om att både kunna göra skillnad för medarbetare som hungrar efter att bidra för ett högre syfte, företag som vill bidra till en bättre värld och entreprenörer som behöver hjälp för att lyckas. Alla entreprenörer som Limeblue samarbetar med bidrar till FN:s globala mål och arbetar bland annat för:

  • Att unga ska känna sig värdefulla för samhället
  • Att få nyanlända i arbete
  • Rätten till utbildning
  • Sprida information om konsumtion
  • Att utrota hunger
Vill du också engagera dig?

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något – en viktig sak att påminna sig själv om. Vill du och ditt företag också bidra? Hör av er till Tony Lantz, en av grundarna till Limeblue Impact – tony.lantz@limeblue.se | Spana in deras aktuella uppdrag här – http://www.limeblue.se/listings/

Kontakta oss om du vill veta mer – kontakt@wiseconsulting.se

Dela inlägget

Hör av dig till oss!

Lämna ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort