Bli kontaktad

Bloggen

Låt oss inspirera dig inom HR, ledarskap, medarbetarskap & karriär.

Föregående

Visa alla inlägg

Nästa

21 / 12 / 15

Vem har du med dig på din karriärresa?

Alla har de en eller flera; Ingvar Kamprad, Oprah Winfrey, Pia Sundhage, Bill Gates. Någon eller några som funnits vid deras sida under karriärens gång och som bidragit till framgången. Som stöttat, bollat och utmanat. 

Termen ”mentor” kommer från Homeros verk Odysséen. Odysseus lämnar i berättelsen över ansvaret för sin son till sin visa vän Mentor inför en kommande strid. Mentor fick i och med det rollen som rådgivare och beskyddare över den unga Thelemachos.  Efter det har termen förknippats med senior rådgivare och vägledare.

Behovet av en ”vägledare” kan se ut på olika sätt under olika perioder. För min egen del handlade det om vägen in i HR-arbetet och utvecklandet av en HR-avdelning. Det handlade sedan om klivet ut i det internationella sammanhanget och hur man bäst förhåller sig till detta. För mig har mentorskap även varit en plats att landa i när det stundtals har varit tufft i de roller och uppgifter som jag har haft. Ett ”jag vet vilka utmaningar du står inför” och ett ”så här tänkte/gjorde jag”.

Astrid Lindgren skrev att den som är väldigt stark även måste vara väldigt snäll. Jag skulle i samma anda vilja lägga till att den som är väldigt klok även måste vara väldigt generös. Tänk vilken otrolig kraft det finns i att vi delar med oss av våra erfarenheter. Vi har ju möjlighet att förflytta en organisation/ett kompetensområde/en hel bransch framåt! Jag är övertygad om att mentorskap leder till konkurrensfördelar och ökad lönsamhet om du använder det på rätt sätt. Det handlar förstås om att kopiera framgångar men lika ofta om att utmanas och tänka annorlunda.

Våga även räck ut handen själv ibland och ställ frågan ”vill du ha ett råd?”. Ibland är vi så rädda för att kliva på varandras tår och tror att andra har koll på läget jämt. Tänk om vi istället kunde se det ur ett annat perspektiv och se det som att vi ger en gåva till någon. Ibland är gåvan en vas som vi ställer in längst in i skåpet och tar fram när den där mostern kommer och hälsar på, men sen ibland är gåvan en ficklampa som gör att vi ser vägen framför oss lite tydligare och som gör att vi slipper famla i mörkret.

Så, ett par förslag till nästa steg för dig som vill utvecklas och utveckla andra;

  • Ring den där fantastiska personen som du vill lära dig av, fråga om hen kan tänka sig att vara din mentor och fundera över vilken form som passar er bäst. En lunch, ett eftermiddagsmöte eller kanske ett ”digitalt” mentorskap?
  • Våga ge ett råd till någon annan utifrån din erfarenhet, alla är inte lika bra på att fråga efter råd men alla behöver vi det då och då
  • Berätta om både din framgång och dina misslyckanden, det kan skapa samhörighet, trygghet och tro på den egna förmågan hos den som lyssnar

Så, när vi nu närmar oss helgerna och årets slut kan det kanske vara dags att fundera över vem du har med dig på din karriärresa och vem/vilka du vill bjuda in under 2016?

Therese Hedlund, HR-konsult Wise Consulting

Dela inlägget

Hör av dig till oss!

Lämna ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort