Bli kontaktad

Bloggen

Låt oss inspirera dig inom HR, ledarskap, medarbetarskap & karriär.

Föregående

Visa alla inlägg

Nästa

11 / 12 / 18

Varför pratar vi bara om digitalisering?

Ett av dagens buzzwords är digitalisering och oavsett var jag befinner mig tycker jag att vi pratar om digitalisering av HR, men varför är det ingen som pratar om automatisering av HR? Vi sitter fortfarande kvar i dessa uråldriga processer och rutiner och många gånger tror jag inte att vi vågar ifrågasätta varför vi gör det vi gör.

En trend inom digitaliseringen är också att lägga ut mer på våra chefer, vilket jag personligen inte tycker är riktigt schysst. Ursäkten består ofta av att HR inte hinner med och har för få resurser, men vad är det som säger att cheferna har mer tid att hantera administration än vad HR har?

Vi har glömt att fråga oss själva hur får vi ut mest nytta och på vilket sätt? För mig är mest nytta att cheferna driver och utvecklar verksamheten genom att fokusera på medarbetarnas utveckling och HR ska finnas där för att stötta. Men var tog då administrationen vägen? Jo, AUTOMATISERING. Varför ska varken HR eller cheferna göra detta när våra älskade datorer kan göra så mycket åt oss? Och, det kräver varken mer resurser på HR eller mer tid från cheferna. Vi gör alla det vi är bra på och om något så är DET att bidra med värde och skapa nytta.

Systemen som ska lösa allt!

När vi digitaliserar blir det lätt att vi köper ett system som vi tror ska lösa alla våra problem, det är gärna ett system som dessutom ska kunna hantera alla områden inom HR. Många av dessa är både komplexa och inte riktigt kompatibla med hur vår verklighet ser ut.

Hur kommer det sig att vi inte vänder på steken och frågor oss, vad är det vi vill ha och vad är det vi behöver? Slänger vi sedan in en gnutta ifrågasättande av varför vi gör det vi gör, brukar det bli riktigt häftiga, innovativa och fantastiska lösningar. En bra bit på vägen kommer vi genom att sluta sätta = mellan digitalisering och system och istället börja se på alla möjligheter vi har precis framför våra ögon.

Skillnad på digitalisering och automatisering

Jag anser att det är en stor skillnad på digitalisering och automatisering. Att digitalisera handlar om att lägga en befintlig process i en digital lösning. Att automatisera handlar om att ta bort onödiga steg i våra processer. Genom att kapa manuell hantering eller onödiga steg i ett flöde vinner vi massor av tid, resurser, ökar effektiviteten och dessutom vinner HR förtroende i verksamheten. Det gör att vi kan vara närvarande där det faktiskt händer och skapa värde på riktigt. Dessutom slipper cheferna att göra vårt jobb. Automatisering och effektivisering hänger tätt ihop och många gånger behöver vi inte stora komplexa system för att skapa effektivare, smidigare och bättre processer.

Digitalisering och automatisering är ämnen jag kan skriva om i evigheter och vi kan vrida och vända på frågorna hur många gånger som helst och aldrig komma fram till ett svar, för det finns inte ett svar. Allt beror på organisation, vision, strategi och framförallt vad HR ska leverera, hur det ska göras och vad vi ska bidra med? Ska vi vara en backoffice-funktion som hanterar avtal eller ska vi vara de verksamhetsutvecklare vi kan vara och på riktigt bidra till verksamhetens framtid?

Som ni kanske förstår är detta min hjärtefråga inom HR. Vill ni diskutera, bolla eller ifrågasätta mina tankar välkomnar jag er med öppna armar. Inget är så utvecklande som ett nytt perspektiv.

Hör av dig!

Lovisa Mannerstråle, arbetar som HR-konsult på Wise Consulting.

Dela inlägget

Hör av dig till oss!

Lämna ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort