Bli kontaktad

Bloggen

Låt oss inspirera dig inom HR, ledarskap, medarbetarskap & karriär.

Föregående

Visa alla inlägg

Nästa

26 / 01 / 16

Vänder och vrider du på tankar om ditt jobb?

Har du ett jobb? Har du ett jobb du trivs med? Har du ett jobb du är stolt över? Har du ett jobb där dina styrkor uppskattas och tas tillvara? Grattis, då kan du sluta läsa här… Om du svarar nej på någon av frågorna så läs gärna vidare, kanske får du inspiration eller tankar om hur du ska ta dig vidare. 

Alla får vi ju då och då en svacka då vi funderar på om vi är på rätt plats, det hör nog arbetslivet till. Kanske snurrar tankar om att du borde ta dig vidare för ditt CVs skull, innan du har suttit fast för länge, men heller inte för snabba byten då du kanske blir betraktad som en hoppjerka.

Tankarna är många kring karriär och riktning i arbetslivet. Hela 18 procent ville under 2015 byta jobb, och 33 procent ville byta jobb inom två år, visade Wise Groups undersökning Wise Happiness, mars 2015.

Vi möter dagligen medarbetare och chefer som vänder och vrider på tankar som rör framtiden gällande jobb. Under åren har vi mött många som tar avstamp till något nytt, ibland för att arbetstagare och arbetsgivare enats om att gå skilda vägar. Ibland sker det som en nystart i befintlig roll, där vårt stöd blir mer av en injektion för att hitta arbetsglädje genom reflektion och dialog med en coach.

Här kommer några tankar från våra coacher som kanske kan hjälpa dig framåt.

Reflektera – Blicka inåt och bakåt. Fundera över i vilka situationer du har trivts som bäst och kommit bäst till din rätt? Vilka sammanhang har funnits runt dig, vilken sorts företag, ledare, kollegor och arbetsuppgifter har funnits? Vilka arbetsuppgifter gillar du idag och vilka saknar du i dagsläget? Var hittar du motivation och glädje?

Riktning – Formulera din riktning utifrån var du vill göra skillnad? Skapa en krispig bild av dig själv och hitta ett slagkraftigt och personligt sätt att presentera dig.

LinkedIn – Se över din LinkedInprofil. Se till att dina kunskaper, intresseområden och styrkor lyfts fram. Ta kontakt med tidigare kollegor, kurskamrater eller andra arbetsrelaterade kontakter. Gå med i grupper som speglar dina intresseområden och kompetenser. Dessa tips gäller förstås även i andra sociala medier.

Nätverka – Se över ditt nätverk och håll det levande, även in real life. Det är roligt att träffa personer och föra spännande dialoger om vad som händer på marknaden och i olika branscher. Var nyfiken och ställ frågor om andras karriärvägar, det ger dig perspektiv och nya tankar.

Med en extern coach får du förutsättningar för att nå ännu längre i ditt tankearbete.

Lycka till med din process, vill du ha hjälp så hör gärna av dig!

Dela inlägget

Hör av dig till oss!

Lämna ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort