Bli kontaktad

Bloggen

Låt oss inspirera dig inom HR, ledarskap, medarbetarskap & karriär.

Föregående

Visa alla inlägg

Nästa

04 / 04 / 17

Vadå digital HR?

Det känns som att det rätt länge nu har pratats om Digital HR, både som en utmaning, en strategi och som en buzz i HR-kretsar. Men vad handlar snacket egentligen om? Jag tycker att diskussionen till stor del har handlat om att göra HR:s processer lättare och smidigare genom att göra dem mer digitala. Det har dessutom pratats mycket om digitalisering och sociala medier i samband med employer branding. Men den riktigt stora och viktiga delen av digitaliseringen handlar inte alls enbart om HR eller våra processer. Det handlar om hela företaget och dess existens.

Ja okej, det låter kanske lite dramatiskt, men de flesta företag har nog börjat inse att någon slags digital transformation är nödvändig för överlevnad i det långa loppet. Digitalisering är (bör vara) helt enkelt en stor del av affärsutvecklingen.

Vad behöver du göra?
Om företaget nu börjar transformera sina produkter/tjänster för att anpassa sig till en digital marknad med helt andra krav än tidigare. Vad gör det då med sättet vi arbetar på och de produkter vi producerar/tjänster vi erbjuder idag? Det är ganska lätt att räkna ut att inte bara produkter/tjänster kommer att förändras utan även våra arbetsuppgifter och sättet vi arbetar på. Det är här har vi HR:s allra största och viktigaste fråga just nu.

Vad är det då HR, tillsammans med ledningen, behöver arbeta med?

  • Utrusta cheferna med kompetens inom ledarskap i förändring
  • Rusta medarbetare för att arbeta och växa under ständiga förändringar
  • Skapa en kultur som stödjer innovation och förändringsvilja
  • Skapa en organisationsstruktur som möjliggör resan framåt
  • Öka den digitala förmågan/kompetensen bland medarbetare
  • Skapa förutsättningar för olika generationer med olika nivåer av digital kunskap på arbetsplatsen

Var ska du då börja? Förutom att ledningen, inkl. HR, måste definiera det egna bolagets digitala transformation och affärsutveckling så bör den allra viktigaste frågan nu vara: Hur skapar vi en kultur som fungerar i vår nya verklighet och som kan stödja vår digitala transformation?

Vill du ha hjälp att fundera över vad detta betyder för just din organisation? Hör av dig! Jag ses gärna över en kopp kaffe och pratar mer: Cecilia.rasmussen@wiseconsulting.se, 076-525 90 42.

Cecilia Arhman Rasmussen, Teamchef & Digital Projektledare, Wise Consulting.

Dela inlägget

Hör av dig till oss!

Lämna ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort