Bli kontaktad

Bloggen

Låt oss inspirera dig inom HR, ledarskap, medarbetarskap & karriär.

Föregående

Visa alla inlägg

Nästa

12 / 06 / 18

Vad har din inställning för betydelse?

Precis som förra året, och året innan dess, får jag en varm känsla i magen när jag ser lastbilsflaken fyllda av studenter som sjunger som om det inte fanns en morgondag.

Samtidigt fylls jag av en lust att plocka fram en megafon och mitt bland alla blomsterprydda flak ropa, ”du har väl rätt inställning inför framtiden?”. Jag skulle antagligen få ett och annat oidentifierbart föremål i huvudet om jag gjorde detta just där och då, men jag vill ju så gärna att alla får de bästa förutsättningarna som det är möjligt inför arbetslivet.” Vad de än väljer att göra.

”Growth mindset”

Jag tycker att det finns ett väldigt bra begrepp som passar in här, nämligen, ”growth mindset”. Det handlar kortfattat om att vissa personer tror att en talang är medfödd och har då ett s k ”fixed mindset”, medan andra tror att vi kan träna upp våra förmågor och påverka dessa genom hårt arbete, input från omgivningen etc. och har då ett s k ”growth mindset”.

Detta kan bli särskilt tydligt i samband med hur du ser på ett ”misslyckande”. Har du ett ”fixed mindset” har du större tendens att vara rädd för att misslyckas, medan personer med ett ”growth mindset” snarare ser det som att de blir en erfarenhet rikare och utvecklas. Jag tror säkert att du kan tänka på flera stora entreprenörer som haft den senare inställningen. Jag tänker även att det faktiskt kan vara ett bra sätt att ”förlåta sig själv på” och undvika att älta sådant som inte gått riktigt som du hade tänkt dig.

Vad gör det för skillnad för framgång?

Forskningen visar att individer som tror på att deras talang och förmågor kan utvecklas tenderar att uppnå mer än personer som har synsättet att talang är något medfött och att du ”antingen har det eller inte”. Rätt så logiskt om du tänker efter. De första personerna kommer antagligen att lägga mer tid och energi på att träna upp sina förmågor än de senare.

Det har varit en väsentlig skillnad på team jag arbetat i under åren, där jag i ett team sett en rädsla för att misslyckas, vilket har skapat begränsningar för framgång. I ett annat team har det istället funnits ett synsätt i form av ”vi lär oss tillsammans under vägen”. I den typen av team flödar kreativitet och det finns en stor vilja att dela med sig av erfarenheter och skaffa input utifrån. En stor framgångsfaktor om du frågar mig.

Så, du som står där på flaket och sjunger som om det inte fanns en morgondag. När den väl kommer, för det gör den, kom ihåg att du inte är en ö. Saker och ting kommer inte att stå och falla med din nuvarande kompetens och inte heller kommer din framtid att rasa pga. ett misslyckande. Träna istället upp dina förmågor så gott du kan ”…och den ljusnande framtid är vår.”

Therese Hedlund arbetar som HR-konsult på Wise Consulting.

Dela inlägget

Hör av dig till oss!

Lämna ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort