Bli kontaktad

Bloggen

Låt oss inspirera dig inom HR, ledarskap, medarbetarskap & karriär.

Föregående

Visa alla inlägg

Nästa

07 / 02 / 17

Jobbar du i en global organisation och kämpar dig igenom skypemöten dagligen?

I och med en allt mer global värld har också våra roller blivit mer och mer globala och den fantastiska tekniken gör att telefonmöte eller skype-möte blir vanligare än möten IRL.

Är du också en av dem som ringer in till möten som kan pågå i timmar och du lyssnar till en Head of XYZ på knackig täckning och kanske ännu knackigare engelska? Eller så är din projektledare från Storbritannien med utmärkt engelska men med en skotsk dialekt och pratar i raketfart. Kanske inget du vågar erkänna men du försöker få något sammanhang av dessa möten, men efter en timme har du gett upp hoppet och för att inte somna är du inne på din tredje kaffekopp.

Det kanske låter som jag ser vår fantastiska värld av teknik som lite negativ, men jag har fått möjligheten att jobba i globala organisationer med människor runt om i världen och träffa dem löpande och utveckla nya relationer.

Det jag kommit fram till är att de brottas ofta med precis samma utmaningar som jag i sin roll och de vill inget hellre än att vi ska lyckas med vårt samarbete. Deras privata problem handlar också precis som våra om att de går igenom skilsmässor, att de har förlorat sina föräldrar, har svårt att få ihop livspusslet eller att de söker efter den rätte.

Om du sitter i en global organisation och känner dig ensam i din situation så ska du veta att du är långt ifrån ensam. Våga bara släppa prestigen och tala med de du jobbar med och din chef om utmaningarna du har.

Här är några tips för dig:

  • Försök bli så personlig du kan med dina kollegor runt om i världen.
  • Ha förståelse för deras ibland byråkratiska system och att de inte kommit lika långt inom jämställdhet som vi i Sverige
  • Lyft mobiltelefonen och slå dem en signal istället för att maila varandra i veckor och bli irriterad på att deras svar är ”god dag yxskaft”
  • Ha respekt för deras hierarkiska organisationer men berätta gärna om att det inte fungerar så inom ditt företag i Sverige
  • Säg till när du inte begriper vad de säger och be dem prata långsammare. Förmodligen sitter minst halva mötet och inte förstår vad som sägs men ingen vågar släppa prestigen och fråga
  • När du näst intill drunknar i PowerPoint-presentationer och excelfiler i ett projekt, så ring upp projektledaren och be hen gå igenom det viktiga i materialet
  • Be din chef om att få resa och träffa dina kollegor med jämna mellanrum. Jag lovar ni kommer att tjäna massa pengar på det i längden!

Sammanfattningsvis vill jag säga att hur mycket teknik vi än har så kan vi inte hoppa över att utveckla våra relationer länder emellan. Om vi inte förstår varandra och varandras utmaningar så kommer vi aldrig att bli framgångsrika i våra globala organisationer.

Anna Uvhagen, HR-konsult, Wise Consulting

Dela inlägget

Hör av dig till oss!

Lämna ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort