Bli kontaktad

Bloggen

Låt oss inspirera dig inom HR, ledarskap, medarbetarskap & karriär.

Föregående

Visa alla inlägg

Nästa

03 / 02 / 15

Personal Social Responsibility – micro CSR

Skriven av: Malin Safi, coach/konsult
För en tid sedan kom min vanligtvis sprudlande kollega till jobbet väldigt tillknäppt. Hon berättade om hur hon under kvällen innan suttit med datorn under middagen av sina två barn för att jobba undan lite.

Barnen börjar bråka och plötsligt har hon en ångerfull och skuldtyngd lillebror och storgråtandes storasyster som pockar på hennes uppmärksamhet. Arg som ett bi skriker hon; ” Men för h… vete, kan ni inte vara tysta, mamma måste jobba”. Barnen tystnar och tittar storögt på henne och min kollega brister ut i ångerfull gråt. Där står storasyster med sin nya tand … i handen.

Igenkänningsfaktorn är så stor.  Hur många gånger har jag inte sagt; ”snart, jag ska bara..” eller ”mamma måste jobba lite sen ska vi …”. Denna händelse fick mig att återigen inse vikten av att prioritera, vikten av att sätta gränser och slutligen vikten av mental närvaro. Ganska kravfyllda måsten för att kunna hålla ihop säcken. En bildsekvens poppade upp i hjärnan. ”Sätt på dig syrgasmasken och säkerställ att den är ordentligt fastspänd innan du hjälper dina medpassagerare”. Kan det vara så lätt? Självklart så måste jag vara i balans, må bra och ha energi innan jag kan prioritera, sätta gränser och vara mentalt närvarande.

Skapa en positiv spiral, börja med din egen energipåfyllnad! Då kommer du att ha kraft till att prioritera, sätta gränser och vara mentalt närvarande, även under middagen.

Dela inlägget

Hör av dig till oss!

Lämna ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort