Bli kontaktad

Bloggen

Låt oss inspirera dig inom HR, ledarskap, medarbetarskap & karriär.

Föregående

Visa alla inlägg

Nästa

24 / 05 / 16

Pallplats för chefscoaching!

Hur hittar du dina svar, hur blir du mer effektiv i ditt jobb och hur kan du som ledare säkra upp en hållbar kurs och se till att hålla riktning?

Som ledare och chef hamnar du i många situationer då du skulle må som bäst av att stanna upp och hitta kursen istället för att agera på gammal vana och köra på ryggradsreflexen. Vill du hitta svaren i dig själv och ta tag i ratten över ditt ledarskap, istället för att styras av inboxen, då kanske du ska överväga coaching.

I förra veckan kunde vi läsa i DI att på chefernas önskelista över förmåner fanns chefscoaching på tredje plats. Att ha ett externt stöd i form av t ex en coach ligger idag alltså på pallplats bland förmånerna. Hela 28% av de tillfrågade cheferna värderar, enligt Chefs undersökning, detta högre som förmån än tjänstebil och bonus.

Som ledare och chef har jag förståelse för det, och jag har själv upplevt hur det är att få utmanade frågor som genererar svaren i mig. I min tidigare roll som coach har jag även suttit på andra sidan och coachat ledare, då har jag med egna ögon sett den skillnad det ger för individen. Att det dessutom sprider sig i form av fina resultat för företag och ökat välmående i chefers team är också häftigt.

Att bli coachad kanske känns nytt och annorlunda för dig men resultaten kan ändra dig som ledare och göra så att du mår bättre i vardagen, här är några av fördelarna med coachning:

  • Ökad självkännedom och personlig utveckling
  • Styrka att hantera och driva förändring
  • Ökad prestation, och resultat
  • Verktyg för ett hälsosamt ledarskap
  • Ökad kommunikationsförmåga
  • Trygghet i din roll som chef

Vi ställer frågan, du hittar svaren.

Läs mer om chefscoaching och spana in vårt erbjudande här
Läs om undersökningen här

Charlotta Strand, Affärsområdeschef, Wise Consulting

Dela inlägget

Hör av dig till oss!

Lämna ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort