Bli kontaktad

Bloggen

Låt oss inspirera dig inom HR, ledarskap, medarbetarskap & karriär.

Föregående

Visa alla inlägg

Nästa

01 / 06 / 17

Nu kan du flyga på egen hand!

Vem är ledarnas hjälpande hand och navet bakom stora förändringar och processer? Vem är stödet för ledning och chefer? Vem arbetar affärsstrategiskt, ombesörjer och utvecklar företagets viktigaste resurs? Jo, det gör vi på HR. Många har en bild av att HR är ”trivsel”-avdelningen. Men det är inte alls det vi sysslar med. Vårt mål är att driva ett verksamhetsnära stöd för ledning, chefer och medarbetare. I min värld är det ett av de roligaste jobben man kan ha.

Ibland möter jag ledare som har hittat nycklarna till ledarskapet, de glider in rummet med en självsäkerhet men har inte något behov av att glänsa själva utan de låter sina medarbetare få glänsa. Dessa ledare är ju tyvärr mer sällsynta, det är desto vanligare att jag möter chefer som inte riktigt hittat nycklarna till att leda sig själva och då blir det väldigt svårt för dem att leda andra. Som grädde på moset så bombarderas de av organisationsförändringar och medarbetare som bokstavligen ropar efter utveckling och stöd i sitt arbete.

Ledarskap som öppnar dörrar

En mycket klok ledare och förebild sa för många år sedan något till mig som jag burit med mig genom åren. Han skickade ut mig till en HR-organisation inom verkstadsindustrin och gav mig möjligheten att arbeta där några veckor. När jag kom tillbaka till kontoret efter min tid där så stämde han av hur allting hade gått. Efter ett långt samtal där han noga lyssnande på vad jag upplevt sa han, Anna nu kan du flyga på egen hand! De orden fick mig där och då att växa några extra centimeter.

Det tog sedan ganska lång tid innan jag kände att någon fick mig att växa några centimeter igen men jag har förundrats över ledarskapets betydelse. Många år senare befann jag mig i en annan situation, jag hade bestämt mig för att åka utomlands och arbeta. Jag tog mod till mig och ringde min högsta chef internationellt. Jag berättade för honom om mina tankar att jag ville åka utomlands inom företaget.

Jag minns att jag tog ett djupt andetag och väntade in hans svar i telefonen från andra sidan Atlanten. Han sa, okej Anna vart vill du åka? Det öppnade därefter upp ett smörgåsbord av möjligheter världen över. Ett drygt år senare flyttade jag faktiskt utomlands inom bolaget. Det var ju inte bara hans förtjänst men genom att öppna upp möjligheterna och hjälpa målbilden på traven så kändes plötsligt inget omöjligt.

Möjligheter före problem

Jag träffar många chefer som väljer att se problemen och inte möjligheterna. Vi sitter i många av våra medarbetarsamtal och stänger dörrar till allt som inte är möjligt. Varför inte istället fråga våra medarbetare vad de vill och sedan se vilka dörrar som vi kan öppna? Självklart kan det vara svårt att bli nästa stora världsartist om man jobbar inom industri, men då kanske man ska välja att gå skilda vägar och det är ju i sig en ögonöppnare.

Våga fråga dina medarbetare vad de vill och stötta dem i deras utveckling. Om inte annat så lär du känna dem mer och upplevs som en ledare som låter dem flyga på egen hand.

Anna Uvhagen, HR-konsult, Wise Consulting.

Dela inlägget

Hör av dig till oss!

Lämna ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort