Bli kontaktad

Bloggen

Låt oss inspirera dig inom HR, ledarskap, medarbetarskap & karriär.

Föregående

Visa alla inlägg

Nästa

08 / 12 / 15

När ska du ta en ”vanlig” anställning?

Vad händer när ditt uppdrag är slut? Vill du inte bli anställd här hos oss? Under mina snart två år som HR-konsult på Wise Consulting har frågorna från omtänksamma kollegor kommit när varje uppdrag börjat lida mot sitt slut. Svaret från mig har varit det samma. Hur väl jag än trivts med såväl kollegor som arbetsuppgifter på mina uppdrag så är det just nu konsult jag vill vara.

I slutet av varje uppdrag väntar jag med spänning på vad som ska bli min nästa utmaning. Kommer jag landa på ett storbolag där de globala HR-processerna finns på plats och där ledningsgruppsmötena hanteras över Skype då vi alla befinner oss i olika världsdelar? Eller hamnar jag i ett litet startup-bolag som växer så det knakar och utmaningen ligger i att i snabb takt rekrytera vassa medarbetare samtidigt som man vill behålla den starka och så viktiga företagskulturen? Denna så utvecklande variation i kombination med en trygg anställning är en anledningarna till att jag valde, och fortsätter välja, arbetet som HR-konsult på Wise.

Visst fanns det till en början frågetecken hos mig gällande konsultrollen. En oro var att det skulle vara ensamt att vara konsult, att ständigt vara ”ny” på jobbet. Men så här tre uppdrag senare så känner jag faktiskt att det är precis tvärt om.

Jag har mina fantastiska kollegor ute i uppdragen och som en stor bonus har jag drygt 70 kompetenta och engagerade Wise-kollegor som jag kan bolla idéer med, hämta inspiration ifrån och lära mig av. Som den gången då jag hos en kund fick i uppdrag att hålla workshops på temat hälsa och balans. Leveransen skulle ske omgående och själv var jag osäker på hur jag skulle uppnå bästa möjliga resultat. Några knapptryck senare hade jag skickat iväg en fråga på vårt sociala nätverk Yammer. Det rasslade till och några timmar senare hade jag både förslag på konkreta övningar, material att läsa som inspiration samt peppande kollegor som stod stand-by för möten om jag ville bolla.

Det är verkligen en ynnest att få ha så många HR-experter till sin hjälp och oavsett om jag behöver stöd kring hur man hanterar övertagande av personal, implementering av ett nytt HR-system eller behöver säkerställa att jag tänker rätt inför en klurig förhandling så finns det alltid någon där som har gjort liknade saker innan. Kunskapsbanken är enorm och det är något som både gagnar min utveckling men också bidrar starkt till kundens framgång.

Ett annat frågetecken kring konsultrollen kan vara rädslan att inte bli belagd. Är man själv ansvarig för att hitta ett uppdrag eller hur fungerar det? Jag kan inte tala för andra konsultbolag men på Wise har vi ett gäng proffsiga kundansvariga som varje dag arbetar för att belägga alla konsulter. Till sin hjälp har de matchningsteamet som är experter på att matcha rätt konsult mot rätt kunduppdrag. Inte bara ska kompetensprofilen stämma överens med kundens önskemål utan här tas även hänsyn till våra personliga egenskaper och framförallt våra önskemål om nästa uppdrag. Visst förväntas jag bidra och alltid ha ögonen öppna efter nya uppdrag och nya kunder – men tillsammans har vi en gedigen process som gör att jag känner mig helt trygg i att bli belagd.

Så nej. Jag är inte intresserad av en ”vanlig” anställning. På Wise får jag den variation jag behöver för att inte bli otålig, jag får konstant utveckling i mina uppdrag och jag får sist men inte minst ett stort gäng härliga HR-kollegor som brinner för exakt samma frågor som jag! För mig kan det inte bli bättre.

Julia Svangren, Wise Consulting

Dela inlägget

Hör av dig till oss!

Lämna ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort