Bli kontaktad

Bloggen

Låt oss inspirera dig inom HR, ledarskap, medarbetarskap & karriär.

Föregående

Visa alla inlägg

Nästa

02 / 10 / 18

Min praktik – en inspirerande utvecklingsresa!

Anna Kobus kom till Sverige för 5 år sedan och är idag inne på andra året av mastersprogrammet, Strategic Human Resource Management and Labour Relations på Göteborgs Universitet. Som en del i utbildningen och som ett första steg ut i arbetslivet gör Anna nu sin praktik hos oss på Wise Consulting. Ta del av hennes tankar och upplevelser här.   

För några veckor sedan startade jag min praktik hos Wise Consulting. A dream come true, verkligen. Mina förväntningar på Wise Consulting var rätt höga, men det jag inte hade reflekterat så mycket över innan var hur mycket av mitt egna lärande som är beroende av ett starkt självledarskap.

Ett starkt självledarskap och att våga utnyttja de möjligheter som finns för att få lära sig så mycket som möjligt. Här på Wise Consulting finns det oerhört mycket kompetens och erfarenhet som ödmjukt delas av kollegorna.

Vad har jag fått göra på Wise Consulting?

Jag har hittills fått intervjua ett tiotal samarbetspartners för mitt självständiga uppdrag och med det lärt mig mer om konsultrollens företeelser och utmaningar. Både från konsulterna och konsultbolagets sida, samt funderat över HR-rollens relation till dessa. Samtidigt har jag fått en del egna funderingar kring mina egna framtida karriärplaner. Jag har varit med på en utbildning för medarbetarna, ”Wise Way”, där jag har fått lära mig om organisationskultur, vad det innebär och hur kulturen kan spridas, samtidigt som jag har reflekterat över mitt egna beteende och vilken kultur som jag trivs med.

En av dagarna fick jag hjälpa till i receptionen, det breddade min förståelse för ”kontorslivet” och vikten av samarbete. Där fick jag också träffa massa spännande människor. Jag fick möjlighet att få prata med en coach, som gav mig karriärtips och inspiration. Jag var med på en föreläsning om ledarskap, där fick jag inspiration och nya tankar, samtidigt som jag blev imponerad av ödmjukheten och medmänskligheten i en av de mest erfarna konsulter inom Wise Consulting. Jag har också suttit med på intervjuer med kandidater där jag hört spännande berättelser, bokat tid för träningsintervju med en av kollegerna och varit med på en HR-frukost (frukostevent en gång i månaden) där jag lärde mig om nya lagar kring rehabilitering.

Wise Consultings framgångsrecept

Det är verkligen människorna som gör Wise Consulting till vad det är, och det mest lärorika är att få se vad som gör att de trivs, utvecklas, och “gör varandra bättre”. Det är helt klart närvaron av en stark och sund företagskultur, den genomsyrar alla funktioner och efterlevs oberoende på roll. En annan del är jag fått friheten att kunna styra min egen tid och hitta mina egna vägar, jag har alltid känt att jag fått förtroende och blivit respekterad. Jag hade inte förväntat mig att jag skulle utvecklas så mycket som person och bli så inspirerad som jag blivit. Nu känner jag inte bara att jag får vara mig själv, men också att jag vill vara mitt bästa jag.

Anna Kobus gör sin praktik hos oss på Wise Consulting.

Dela inlägget

Hör av dig till oss!

Lämna ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort