Bli kontaktad

Bloggen

Låt oss inspirera dig inom HR, ledarskap, medarbetarskap & karriär.

Föregående

Visa alla inlägg

Nästa

08 / 09 / 15

Innovation är inte problemlösning, tydligen…

I närapå hela mitt arbetsliv har jag levt i tron att det bästa utvecklingsarbetet sker när man drar iväg, till något inspirerande ställe, samlas kring en utmaning och brainstormar. Gärna på någons landställe vid havet eller på en kursgård i skogen. Man vänder och vrider på resonemang, gnuggar geniknölar, kommer med idéer och stimulerar kreativiteten tillsammans. När sedan det kreativa värkarbetet är klart har man ett antal olika idéer för att hantera utmaningen, uppslag för att nå målen och så vidare.

Så här långt har jag faktiskt inte varit helt fel ute. Nåja, inte riktigt fullträff men mer om det sen.

Det är däremot härifrån och framåt som jag har haft fel. Vad jag har gjort som nästa givna steg är att jag har drivit mot lösning. ”Så, hur tar vi detta vidare? Vad är nästa steg?”, är min standardfråga efter brainstormingen. Helt fel, har jag lärt mig nu.

Varför? Jo, om vi skall jobba framgångsrikt med utvecklingsarbete (eller innovationsarbete, som vi säger nu för tiden) gäller det att vi är duktiga på att skapa och utveckla dessa kreativa diskussioner. Hela tiden. I vardagen. Inte 1 gång/år på en kursgård. Dessa diskussioner skall vara som en levande organism, som hela tiden växer, ändrar form och framförallt; hålls levande! Genom att automatiskt gå på mål och lösning dödar vi effektivt dessa diskussioner. Utmaningen och framgången ligger i att hela tiden föda och göda kreativiteten, utan att det behöver landa i ett skott på mål.

Mikael Ahlström är en fantastiskt inspirerande föreläsare inom området Framtidsspaning och Digital kommunikation. Jag har fått förmånen att lyssna till honom vid ett flertal tillfällen de senaste 6 månaderna. Det är han som har fått mig att inse att jag inte alls jobbar med innovationsarbete. Jag sysslar med problemlösning. Effektiv sådan, för all del. Men inte innovationsarbete. Helt enkelt för att jag har sådan iver att hela tiden gå vidare till en lösning. Och lösning tenderar att hämma innovation. Vid lösningen slutar vi tänka vidare, då känslan är att vi är klara. Färdiga.

Så föddes knappast Uber, världens största taxibolag som inte äger en enda taxibil. Eller Airbnb, världens största bostadsförmedling utan att äga en enda bostad. Undrar hur de gjorde? Fascinerande spännande att jobba med frågor som dessa; frågor som det inte finns något svar på vid första anblicken.

Mitt ständiga lösningsfokus främjar inte innovation, alltså. Så nu gäller det att bita sig i läppen och helt enkelt hålla tyst. Jag skall låta idéer komma och gå. Se vissa idéer dö ut. Se andra växa och blomma.

Fråga: Undrar om man kan jobba med ledarutveckling utan en enda ledare?

Eva Lindvik, affärsområdeschef och ledarutvecklare på Capacitet

Dela inlägget

Hör av dig till oss!

Lämna ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort