Bli kontaktad

Bloggen

Låt oss inspirera dig inom HR, ledarskap, medarbetarskap & karriär.

Föregående

Visa alla inlägg

Nästa

11 / 10 / 16

I apparnas tecken!

Jag minns känslan av att ha köpt min första smartphone, att ladda ner de där första apparna. De förändrade sättet som jag umgicks med mina vänner, hur jag tränade, hur jag lyssnade på musik, ja, till och med hur jag dejtade!

Idag beräknas 77 % av Sveriges befolkning vara smartphoneanvändare (se rapporten Svenskarna och Internet av Internetstiftelsen i Sverige IIS) och antalet appar har verkligen exploderat.

Trenden har också tagit sig in på HR-området. Från komplexa löne- och tidrapporteringssystem, sedan med tillhörande moduler som påbyggnad, till att sedan gå över i molnbaserade tjänster som riktat sig till både chefer och medarbetare. Nu rör vi oss mot HR-appar, och det nya arbetssättet spås ändra HR-arbetet radikalt.

Det handlar om att erbjuda tjänster på ett lättillgängligt sätt, tjänster som kan användas när det passar användaren.  Ett tydligt fokus är medarbetare i deras dagliga arbete, och att på ett enkelt och roligt sätt ge dem tillgång till tjänster som tidigare varit begränsade.

Så vad kan framtiden innehålla? Redan nu ses appar inom områden som arbetsmiljö, rekrytering, prestationsstyrning med mera.

Kanske kommer vi inom en snar framtid att arbeta med introduktion av nya medarbetare via en app? Genomföra medarbetarundersökningar och efterföljande förbättringsarbete? Coacha chefer? Erbjuda semesterförläggning och andra självservice-lösningar? Genomföra utbildningar? Sätta upp mål och arbeta med feedback?

Oavsett vad det är så kan vi vara beredda på att gå in i en ny HR-tid, i apparnas tecken. Jag vill ligga i framkant i det här arbetet och jag hoppas att ha dig med mig i detta. Utvecklingen behöver ligga hos dem som kan området, och inte bara hos dem som behärskar tekniken. För ska vi leda den här trenden så behöver vi omfamna den.

Linda Meri, HR-konsult, Wise Consulting. 

Dela inlägget

Hör av dig till oss!

Lämna ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort