Bli kontaktad

Bloggen

Låt oss inspirera dig inom HR, ledarskap, medarbetarskap & karriär.

Föregående

Visa alla inlägg

Nästa

20 / 06 / 17

HR flyttar in!

Solen lyser, asfalten är varm och jag är på väg hem efter ännu en dag på konsultuppdrag. Jag viker av runt hörnet på grannhuset och synen av Riddarfjärden möter mig. Det är skönt att vara hemma. Jag lägger jobbet åt sidan i tankarna och går in.

Nu tar livet i hemmet över. Jag är mamma, sambo, jag är en levande kalender och dammsugare, jag är en fixare och projektledare. Jag styr upp, dubbelkollar och jag tar över. Ja, ibland är jag en surpuppa också och då gillar jag inte alls mig själv.

När jag plockar undan leksaker från vardagsrumsgolvet funderar jag på hur det skulle vara att jobba på en arbetsplats med en chef som inte litar på mig, som dubbelkollar det jag gör, som tar över, och som detaljstyr. Hmm. Inte alls kul. Och troligtvis är det inte kul att vara en av en del av min familj när jag kör på.

Så, vad har hänt med min tillit? Med min tro på individens kraft? Med att faktiskt låta familjemedlemmarna ta ansvar och växa?

Forskning visar att ett utvecklat medarbetarskap – där medarbetaren får vara delaktig och får chans att påverka på arbetsplatsen leder till ett ökat engagemang och ansvarstagande. Det leder också till en ökad motivation och välbefinnande där kunskaper och talang tas tillvara på bättre. Det är något som jag ser tydligt i mina konsultuppdrag – varje medarbetare som får vara delaktig mår inte bara väldigt mycket bättre utan levererar också bättre resultat.

Nu är det dags för en förändring! HR flyttar in på Norr Mälarstrand 56

Jag bestämmer mig för att göra ett litet experiment, för att prova något nytt här hemma. Jag ska se om jag kan använda mina yrkeskunskaper till att gemensamt skapa en familj där alla utvecklas och stormtrivs. Och jag ska göra det med glimten i ögat och på ett sätt som känns roligt och enkelt.

Så, hur gör jag? Mina framgångsnycklar från arbetslivet är:

Först sätter vi upp en gemensam målbild. Det är viktigt med tydliga förväntningar, så vi går igenom vilket mandat våra olika roller har (vem som får bestämma vad). Vi diskuterar spelregler (hur beter vi oss mot varandra/hur säger vi saker till varandra), resurser som behövs (kanelbullar?), och vi funderar över vilket stöd vi behöver för att lyckas. Vi tar alla ansvar för att jobba mot målet, även om vi gör det på olika sätt.  Sedan har vi en kontinuerlig dialog kring hur det går. Vi skojar med varandra och vi stöttar varandra på vägen.

Solen går ner över Västerbron. Trafiken glesnar utanför. Lugnet sänker sig över lägenheten. Vi är på väg att skapa en familj där alla utvecklas och stormtrivs…

Våga ta steget och släpp på kontrollen för en sak är säker – tillit och ansvar för varandra både på arbetet och i hemmet är lika med framgång och välbefinnande.

Linda Meri, HR-konsult, Wise Consulting. 

LÄSTIPS! White paper – Medarbetarskap & ledarskap!

Dela inlägget

Hör av dig till oss!

Lämna ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort