Bli kontaktad

Bloggen

Låt oss inspirera dig inom HR, ledarskap, medarbetarskap & karriär.

Föregående

Visa alla inlägg

Nästa

02 / 05 / 17

En helt vanlig dag i framtiden!

Solen har precis gått upp och jag står i den sociala yta som finns centralt i city, jag switchar om glasögonen till ”arbete”. Jag börjar med att prioritera dagen och sätter tänderna i en komplex uppgift nu när jag vet att min hjärna är utvilad. Tänker tillbaka på den tiden då jag började dagen med att kolla mailen. Skrattar lite åt att jag inte fattade hur ineffektivt det var och är glad över att ingen längre skickar e-mail.

Jag lyfter på glasögonen och kikar bort mot hörnet av ytan. Perfekt, där sitter 3 personer på stolar som lyser grönt. Eftersom jag vet att det innebär att de är tillgängliga för innovativa samtal går jag dit och sätter mig. Vi kör den vanliga presentationen, dvs. jag låter dem ta del av den korta film som beskriver vem jag är på väggen framför oss. Styrkor, brister, jag måste snabbt vara transparent för att inleda en relation.

De andra gör likadant och vi har skapat en första känsla för varandra. De vet hur de kan hjälpa mig med min idé och använder egenskaper som kan komplettera min profil. Eftersom vi har stenkoll på hur våra hjärnor fungerar fokuserar vi på en utmaning i taget. Vi avslutar samtalet med att sitta och prata dåtid en stund. Vi skrattar allihop när vi tänker tillbaka på den tid då vi trodde att vårt förflutna skulle kunna förutspå vår prestation i framtiden. Vi är alla överens om att i en värld som blivit alltmer komplex är det ju förmågan att anpassa sig till förändring, att skapa relationer, nätverk och team som är det viktiga. Vi enas om att det är skönt att utvecklingen går framåt. Dessutom är det en stor fördel att vi numera kan sätta ihop konstellationer och projektteam hur vi vill och inte begränsa oss till att använda resurser som har samma chef eller jobbar för samma varumärke.

En stund senare tar jag klivet in i en stor vit sal, jag switchar om glasögonen till ”kompetensutveckling”. Jag kastas in i ett av casen i min ledarträning. I min virtuella verklighet möter jag en person som har svårt att komma överens med andra människor. Jag testar en approach och får direkt feedback från digitala observatörer. Det är en intensiv övning och det är dags för återhämtning. Jag behöver ha ”verkliga personer” omkring mig och väljer därför att ta av glasögonen och kliva snett över gatan för ett pass djungelyoga (yoga i ett landskap där Amazonas djungel projicerats på samtliga väggar i rummet). Fokus, andning och laddade batterier.

Dagen avslutas med familjetid. Under den här tiden gör vi inget annat än att umgås med varandra. En av barnens klasskompisar har blivit retad för något och vi pratar om hur det kan kännas och vad man kan göra om man är den som står bredvid. Sonen vann en innebandymatch på fritids och glädjen återupplevs när han berättar för oss om matchen. Runt oss är det lugnt och stilla, jag lyssnar aktivt och njuter av värmen i våra samtal.

Ingen av oss vet med säkerhet hur en vanlig dag i framtiden kommer att se ut, men är det något som är säkert så kommer våra relationer i allra högsta grad fortleva och vara det viktigaste i våra liv. Vi behöver vara lyhörda, öppna och kunna anpassa oss till nya förutsättningar hela tiden. För att orka detta krävs även återhämtning. Vi går från ett fokus på individen till ett fokus på nätverket. Jag tror på kraften i teamarbete och att vi tar tillvara på våra styrkor.

Först då tror jag att vi kan bli framgångsrika.

På riktigt.

By the way – du känner väl till att vi arbetar med frågor kring digital HR och hållbart arbetsliv? Hör av dig om du vill veta mer!

Therese Hedlund, HR-konsult, Wise Consulting.

 

Dela inlägget

Hör av dig till oss!

Lämna ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort